Isegi kui tülid on abielus ja suhtes olles vältimatud, saab ära teha nii mõndagi, et tülitsemine ei muutuks ebatervislikuks tegevuseks, kus partnerid teineteisele haiget teevad. Tervislik argumenteerimine on vägagi võimalik, te peate lihtsalt neid punkte järgima:

* Ära vingu, vaid paku soovitusi ja lahendusi, kuidas tüliõunast vabaneda.

* Proovi aru saada oma kallima vaatenurgast. Kui sa ei saa, palu ilusasti tal seda kirjeldada ja anna talle teada, et sa soovid mõista.

* Sellest ei ole midagi, kui te olete eriarvamusel millegi suhtes. Aktsepteerige üksteise lahkarvamusi ja ärge tehke neid maha.

* Rääkige kordamööda, niimoodi väldite seda, et te hakkate üksteisest üle karjuma.

* Proovi aru saada, miks te ei suuda mõnda spetsiifilist probleemi lahendada. Enamikel paaridel on välja kujunenud kindlat sorti tüli, mis lõppeb alati samamoodi — ilma kindla lahenduseta. Sellega peab tegelema.

* Ära sildista oma kaaslast ja ära kutsu teda koledate nimedega, mida sa päriselt ei mõtle. See on alandav ja sa ei näe seda tehes intelligentne välja.

* Proovi aru saada, millal peaks aja päriselt maha võtma ja pausi tegema tülitsemisest.

* Kui te vaidlete, pange paika reeglid, millest te kumbki ei tohi üle astuda. Niimoodi õpid oma partnerit paremini tundma ja saad aru, kui kaugel tema piirid paiknevad.

* Näita oma partnerile, et ehkki te tülitsete, hoolid sa temast siiski väga palju ja sinu arvamus temast ei muutu ka peale tüli.

* Õpi selgeks õige viis, kuidas oma partneri ees vabandada. Erinevate inimeste puhul toimivad erinevad meetodid.

* Ja mis kõige tähtsam: saa aru, et tülitsedes ei ole sa oma kallima vastu, vaid teie mõlemad olete probleemi vastased. Te olete selles tülis koos, mitte ei võistle omavahel.

Allikas: The Everygirl