Kõik emad soovivad oma tütardele parimat, ükski ema ei taha, et ta tütar haiget saaks. Tütred aga tunnevad, et ema on kontrollifriik ning ei lase neil oma elu elada.
Need erimeelsused viivad tihti konfliktini, mida kumbki pool ei oska teise meelest ideaalselt lahendada. Seetõttu jäävad samasugused probleemid ema ja tütre vahele vinduma aastateks.

Need põhjused on kõige tavalisemad, miks emad ja tütred omavahel tülli lähevad. Proovi need meelde jätta ning ära tunda, et teie suhe hakkaks lõpuks paranema.

Teie suhe tundub järsku pingelisem kui varem

Ema tahab, et tütar elaks ja käituks samamoodi, nagu ema oma nooruses. Tihtipeale on emal raske mõista, et ajad muutuvad ning tänapäeva noored ei ole enam sellised, nagu tema ajal. Selles osas peaks mõlemad järeleandmisi tegema. Tütar ei pea omaks võtma ema käitumismustreid, kuid ema tasuks ära kuulata. Ema võiks proovida natukene rohkem mõista tänapäeva noori.

Tütar ei saa aru, miks ema on nii “kontrolliv”

Kui te ei ole omavahel nädal aega rääkinud ning ema on selle aja jooksul seitse korda helistanud, võib see tunduda kontrollimisena. Kuid tegelikult tahaks ema lihtsalt teada, kuidas ta tütrel läheb. Telefoni võiks ikkagi vastu võtta, sest ema ei tasu muretsema panna. Kui tunned, et seda on ikkagi liiga palju, võib proovida emaga kokku leppida, et ta natukene tagasi tõmbaks.

Ema ohverdab palju selleks, et tütrel oleks hea elu

Kõik, mida elus saavutatakse, tuleb millegi arvelt. Võib-olla oleks ema tahtnud olla näitleja või kuskil kõrgemal töökohal, kuid otsustas sinu kasuks. Ema on proovinud terve elu sind aidata ning sulle parimat pakkuda. Võib tunduda nõme, kui ta räägib, et pidi sinu jaoks midagi ohverdama, kuid see on tõsi. Saad sellest paremini aru siis, kui ise lapse saad.

Teie vahel võib olla kadedus

Tütred võivad vaadata oma ema ja mõelda, et ema oli tema vanuses nii edukas, hea töökoha ja mitme lapsega ja ennast seetõttu halvasti tunda, kui ise ei ole veel nii kaugele jõudnud. See tekitab pingeid ja kadedust. Ema võib aga samal ajal mõelda, et küll ta tütrel on vedanud, et tal on nii palju valikuid ja avanenud võimalusi, mida temal ei olnud. Need teemad tuleks omavahel selgeks rääkida, kadedus teeb ainult kurja.

Ema ja tütar tunnevad mõlemad pidevat survet

Emad tunnevad, et peavad pidevalt tütardele eeskuju näitama, kuidas olla hea abikaasa ning samal ajal hea koristaja, söögitegija ning lihtsalt hea ja viisakas inimene. Tütred aga proovivad iga hinna eest vastata oma ema nõudmistele ning lõpuks tahaks mõlemad ennast vabamaks lasta. Ei ole vaja nii palju pingutada, et näidata endast kogu aeg seda ideaalset külge.

Tütar ei taha kuulda erinevaid nõuandeid

Alates teismeea algusest hakkavad tütred emade soovitustele vastu võitlema, ka siis, kui nendega ei mõelda midagi halba. Emad tahavad tütreid iga hinna eest kaitsta, kuid tütred tahavad samal ajal maailma avastada. Vanemaks saades muutub asi hullemaks, iga teismeline tahab ise hakkama saada. Jällegi võiks mõlemad proovida rohkem üksteist mõista ning seda teemat omavahel läbi arutada.

Allikas: Yourtango