Et võita endale iga päev natuke aega omaette olemiseks, saab ära teha lihtsaid asju ilma kodust väljumata, kui sul on normaalne elukaaslane. Kui laste isa peab aga pikalt kodust ära olema või sa oled ükskikema, ära karda vahel paluda kasvõi tunnikeseks abi, et saaksid omaette olles teha järgmisi tegevusi.

Käi pikalt duši all

Kuulata voolava vee häält, mitte järjekordset laste karjumist — mis saaks olla veel rahustavam? Enda eest hoolitsemine, raseerimisest näomaskide tegemiseni välja, on imeline tegevus, mida aega maha võttes teha. Kui sul on kodus vann, eelista seda duši all käimisele. Tee iseendaga romantikat, pane küünal põlema ja viska vette mõni hästilõhnav vannipomm.

Leia endale sobiv taskuhääling (podcast)

Paljud naised kurdavad, et laste sünniga ei jää neil aega raamatu lugemiseks. Kui tunned seda sama ja ei taha raamatut iga lehekülje peal pooleli jätta, proovi leida endale mõni huvitaval teemal taskuhääling. Kõrvaklappidest tulevat heli on lihtsam pausile panna ja pärast selle juurde jälle tagasi tulla.

Tee trenni

Kui sul pole kuidagi võimalik käia õues jooksmas, jalutamas või jõusaalis, kaasa oma kodusesse treeningusse ka lapsed, kui nad on piisavalt vanad. Ideaalne oleks suuremale ekraanile panna video käima, kus näidatakse ette erinevaid liigutusi. Lastele meeldib vanemaid inimesi matkida ja niimoodi võivad nad ennast ka liigutamisesse unustada. Tänu sellele tekib tunne, et naudid üksinda trenni tegemist, ehkki lapsed on su kõrval.

Leia endale meeldiv sari, mida vaadata

Lase teinekord õhtuti mehel lapsed magama panna või vii nad vanaema juurde. Miski pole rohkem lõõgastav kui meeldiv sari, mille kõrvale võtta tassike teed ja midagi head näksimist. See aitab akusid laadida ja tunned end järgmisel päeval lausa uuesti sündinuna.

Võta endale kindel aeg, millal päriselt naudid lastega koos olemist

Kui oled kogu aeg lastega kodus, näed iga päev uusi erilisi hetki ja mingi aeg võivad need muutuda tavalisteks, niiet sa ei hinda neid enam. Pane oma peas paika mõni kindel aeg — näiteks hommikud, kus sa lülitad ennast välja argipäeva muredest ja lihtsalt jälgid oma lapsi. Vaatad, mida põnevat nad teevad ja kui armsad nad tegelikult on.

Allikas: The Chriselle Factor