Tennessee Knoxville'i ülikooli psühholoogid uurisid pikalt seda, kuidas aastaid koos olnud abielupaarid lahendavad suhtes tekkivaid probleeme nii, et sellele ei järgneks lahkuminekut, ning said teada, et nende elus on vähem suuri probleeme ja nad vaidlesid üleüldiselt harvemini kui teised. Ja üllatavalt ei olnud konfliktid nende paaride arvates alati halvad.

Uuringu käigus selgus, et õnnelikud paarid lahendavad konflikte viisil, millel on reaalne tulemus ja loobuvad nendest, mis ei olegi lahendatavad, ja psühholoogide sõnul on just strateegia, et tülisid tuleks justkui valida, üks olulisemaid viise, kuidas oma abielu hoida. "Oskus teha vahet probleemidel, mis on lahendatavad ja need, mis tasuks hetkel kõrvale panna, võib olla üks olulisi faktoreid, mis tagab sulle püsiva ja õnneliku suhte," kinnitab uuringu juht Amy Rauer.

Lisaks tehti uuringuga kindlaks, et just teemad, mis puudutavad intiimsust, vaba aega, kodutöid, omavahelist suhtlemist ja raha, tõid omadega kaasa teineteise kallal näägutamist, aga teemad nagu armukadedus, usk ja perekond aga üllatuslikult väga sageli tülisid kaasa ei too. Ehk siis, õnnelikud paarid vaidlesid sageli näiteks selle üle, kes peseb täna pesu ehk tegemist oli millegagi, millele leiab kiiresti vastuse. Kuna aga usu või perekonnaga seotud teemad olid sügavamad ja nendele eriarvamustele nii kergest lahendusi ei leia, otsustasid õnnelikud paarid neid pigem vältida.

Lugejad, jagage ka meiega, mille üle teie suhtes kõige rohkem vaidlete? Kuidas neile tülidele lahendusi leiate?

Allikas: iflscience