Aga kuna väga paljud paarisuhted purunevad peale lapse saamist esimese aasta jooksul, on enam kui oluline püüda siiski leida aega iseendale ja oma kallimale. Ära ei tohi unustada ka intiimelu, sest seksi puudumine viib vähemalt mehed päris kiiresti rööpast välja. Võtke kasutusele need asjad, et oma armuelu säilitada:

1. Omage ühist kalendrit ja planeerige kõike, siis näete kohe, kui kuskile tekib vaba auk, mida saab edukalt seksiks ära kasutada.

2. Küsige teistelt abi! Vanavanemad hoiavad kindlasti hea meelega mõni õhtu lapsi kasvõi paar tunnikest, et võimaldada teile kahekesi olemise aega.

3. Tehke asju, mida te tegite enne lapsesaamist paarina, et tuletada endale iga natukese aja tagant meelde, et lisaks emale ja isale olete te ka mees ning naine.

4. Proovige vähemalt kord nädalas või iga kahe nädala tagant käia kohtingul. See võib toimuda ka kodus, kui lapsed juba magavad.

5. Ärge tundke ennast süüdi selles, et teie seksielu on tundmatuseni muutunud, see tekitab teis mõlemas stressi ja tulemuseks on veelgi vähesem intiimsus.

6. Käige paariteraapias, kui kasvõi ainult üks teist tunneb, et see on vajalik.

7. Tehke kähkukaid! Jah, see ei ole naisele kõige mugavam variant, aga kui sa õpid seda armastama, võib see ka naisele olla hea kiire rahuldus.

8. Ära karda otsida endale professionaalset abi. Kui sa tunned, et pereelu ajab juhtme kokku, kuid sellel ei ole otseselt mehega mingit pistmist, siis mine üksi teraapiasse või psühholoogi juurde. Juba ammu ei ole see märk nõrkusest, pigem vastupidi.

9. Tehke põnevamaid kohtinguid kui tavaline "õhtusöök ja film", sest ka see võib ühel hetkel muutuda rutiiniks. Minge kasvõi karti sõitma või telkima, aga ärge tehke neid kõige tavalisemaid asju.

10. Andke üksteisele aega oma asjadega tegeleda. Ükski paarisuhe ei saa toimida ilma oma aega saamata ja samamoodi ei toimi ka ükski peresuhe. Planeerige oma tegemisi nii, et teil mõlemal oleks piisavalt aega enda jaoks oluliste asjade jaoks.

Allikas: YourTango