Sellel hooajal on moes absoluutselt kõik. Trikood on jõuliselt pildil tagasi, samuti lillemuster, retrovõnkega kõrge värvliga bikiinipüksid, kelmikad volangid, konkreetne geomeetria ning põnevad lõikelahendused. „Näita, mida soovid, ning varja, mida vaja,” soovitab Anne & Stiili vanemtoimetaja ja stilist Kelly Kipper.

Ka Tallinna Kaubamaja moevaldkonna peaostujuht Kristiina Jürmann kinnitab, et rannariiete lõigetel sel suvel piire pole. Valikuid ning mänguruumi jagub igale maitsele. Mustritest teevad võidukäiku troopilised lille- ja loomamustrid. Kõikvõimalikud õied ja lilled, millele seltsiks pisikesed linnud ja liblikad.

„Kui aga lillemuster tundub liiast, saab rannarõivastele lisada värve geomeetriliste mustrite abiga või valida neutraalsemad ühevärvilised siniste, mustade, beežide toonidega rannariided, lisades neile aktsenti kuldsete nüansside ja aksessuaaridega,” soovitab Jürmann. „Tegu on alati elegantse, õrna ja üdini naiseliku trendisuunaga, mis on suvest suvesse alati kindel valik.”

Samas pakub see suvi midagi ka julgetele. Värve ei tasu karta, lausa vastupidi, sest Stockmanni stilisti Anna Kutuzova sõnul on moes ka neoonvärvid. „Tooni annavad 1990-ndad, tuues tagasi moodi näiteks väga kõrge värvliga bikiinipüksid. Jätkuvalt on trendikas kanda mereteemalisi päevitusriideid, millelt võib leida merikarpide, meritähtede ja triipude temaatikat. See trend püsib ilmselt ka järgmisel aastal. Pisut riskantsemad on ehk erilõikelised ja neoonvärvides rannarõivad,” kaalutleb Kutuzova.

Naised on teadagi väga erinevate kehatüüpidega. Nendele, kellel on laiemad õlad, soovitab Kutuzuva laiade paeltega rinnahoidjaid. Suurema rinnapartiiga daamid võiksid aga valida tugikaartega rinnahoidja. Naised, kellel on kitsad õlad, kuid laiem puus, võiksid proovida heledat rinnahoidjat ja tumedaid bikiinipükse – näiteks väga kena kombinatsioon on heleroosa rinnahoidja ja bordoopunased püksid. Kindlasti peaks need kaks osa omavahel kokku sobima ja moodustama tervikliku komplekti. „Neile, kelle jaoks on kõht probleemne tsoon, soovitan aga trikood või kõrge värvliga bikiinipükse,” selgitab Kutuzova.

Vältida soovitab ta sellel suvel ümber piha sõlmitavat rannarätikut, mille asemel soovitab proovida linast kleiti või särkkleiti, mis mõjub naiselikult ja värskelt. „Kuna mugavus teeb hetkel suurt võidukäiku, siis kindlasti püsivad sportlikud rannariided moes ka järgmisel aastal. Usun, et loomamustriga päevitusriided ei kao samuti veel kuhugi,” tõdeb Kutuzova.

Et värvid ei tuhmuks

Eri brändide kollektsioonides on lai valik erinevaid mudeleid, mida on võimalik omavahel kombineerida, segades ühevärvilisi kangaid ja mustreid ning eri lõikeid ja erineval moel katvaid riideid. „Rannariiete puhul ongi peamine, et materjal oleks vastupidav, et see ei veniks välja, värvid ei tuhmuks ega kuluks,” selgitab Jürmann. „Kvaliteetsete brändide rannarõivad on kahtlemata vastupidavad ning värvid püsivad kirkad ja selged mitmeid hooaegu. Materjalide tehnoloogiaid arendatakse päevitusriiete valdkonnas pidevalt ning kasutusele võetakse uusi ja veel paremate omadustega kangaid. Praegu tõusulainel olevatest ja uute brändidena võib välja tuua unikaalsete mustrite ja väga erinevatele kehatüüpidele valikut pakkuva Seafolly Austraaliast ja huvitavate detailidega ning uuendusliku California mõjutustega päevitusriiete brändi Banana Moon Monacost.”

Valikuid on praegu õnneks tohutult ja iseloomuga päevitusriideid saabub turule üha enam. Kutuzova sõnul on juba tuntud päevitusriiete kaubamärkide kõrvale lisandunud mitmeid uusi, näiteks naiselikud ja luksuslikud päevitusriided Läti firmalt SLOW beachwear, mänguliste mustritega rannariided Becksöndergaardilt Taanist või erinevatele kehatüüpidele sobilikud päevitusriided Sapph Swimwearilt.