Kurgi-spinati supp

  • 1 kg kurke
  • 400 g (2 klaasi) vedelat maitsestamata jogurtit
  • 200 g (1 klaas) kreeka jogurtit
  • 5 g (2-3) küüslauguküünt
  • 15 g piparmündilehti
  • 100 g (tavaliselt 1 pakk) spinatit
  • Kaunistuseks: hakitud kikerherneid, koriandrit


Kõik ained segada blenderis. Valada taldrikutele ning kaunistada. Supp pole eriti vürtsikas, seega lisab küüslauk lihtsalt veidi hõrku maitset.

Koka saladus: kurgisuppi võib lisada mereande – maitseb ülihästi.

Maasikasupp

  • 1 kg maasikaid
  • 115 g suhkrut
  • 100 g amarettot
  • 1 laimi mahl
  • 23 piparmündilehte


Kõik ained segada blenderis. Kuuma ilmaga võib supile lisada jäätist.

Koka saladus: 23 piparmündilehte on 5-7 grammi. Grammides mõõtmine on täpsem, sest lehed on erineva suurusega.

Tomatisupp

  • 2 värsket punast paprikat
  • 1 kg või 6-7 suurt tomatit
  • 2 sellerivart
  • 3 küüslauguküünt
  • 0,5 l tomatimahla


Puhastatud paprikad ja pooleks lõigatud tomatid küpsetada pruuniks, võib isegi tumepruuniks küpsetada, et maitse teravam oleks. Küüslauk ja seller pruunistada, segada hulka mahl ja tomatid koos paprikaga. Lasta keema tõusta ning segada blenderis. Jahutada. Kaunistada basiilikuga.

Koka saladus: tänu paprikale on supp magus, seda vaatamata suhkru puudumisele retseptis.