Oxfordi ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et minnes vähemalt kahel korral nädalas sõpradega välja, on ka su tervis tugevam. “Mõlema soo jaoks on laia suhtlusringkonna omamine oluline nii füüsilist kui ka vaimset tervist silmas pidades,” kinnitab professor dr Robin Dunbar. “Inimesed, kellel on suurem ja/või hästi toimiv suhtlusringkond, on harvemini haiged, nad taastuvad kiiremini operatsioonidest ja ka nende suremise tõenäosus on väiksem — ja isegi nende lapsed surevad väiksema tõenäosusega.”

Äsja mainitu on juba piisavalt heaks põhjuseks, miks paaril korral nädalas diivanilt tõusta, või mis?

Ja see pole ka esimene uuring, mis on kinnitanud, et sõpradega koos veedetud aeg mõjub inimestele hästi. UCLA teadlased avastasid, et paljud naised kipuvad stressi just sõpradega kohtumise abil leevendada ning neile mõjub hästi ka see, kui nad saavad oma sõpru (eriti naissoost sõpru) millegagi aidata.

Kui sa ei saa oma sõpradega näost näkku kohtuda, aitab stressi vastu pisut ka see, kui suhtled nendega telefoni teel. Kuid Oxfordi uuringu põhjal võib väita, et näost näkku kohtumine on kõige efektiivsem viis tervist hoida.

Stanfordi ülikooli teadlased jõudsid sarnase järelduseni: sõpradega kohtumine rahustab meeli ja muudab meid õnnelikuks.

Seega, haara telefon ja kutsu oma kõige paremad sõbrad täna kohvile!

Allikas: Travel+Leisure