See ootamatu takistus oli euroliidu juhtivaid isikuandmete käsitlemise reguleerijaid – DPC ehk Iirimaa andmekaitsekomisjon.

Kuuldavasti ei hoiatanud Facebook teenuse käivitamise kohta piisavalt ette (teavitas DPC-d alles 3. veebruaril) ega jaganud kõiki vajalikke dokumente, mille alusel isikuandmete töötlemist ja privaatsuse rikkumise riske hinnata. Facebooki Euroopa-peakorter asubki muide Iirimaal.

Millal Facebooki äppi kuuluv teenus Dating eurooplastele siis ikkagi kättesaadavaks muutub, on hetkel lahtine, kuid veebiuudistes tehtud ennustuste järgi juhtub see ilmselt siiski lähitulevikus.

Facebook kuulutas kohtinguteenuse loomisest f8-konverentsil 2018. aasta mais ja käivitas selle 20. septembril, esiteks testi mõttes Colombias. USA elanikud said ligipääsu mullu 5. septembril.

Facebook Datingu eelis teiste digi-sebimisteenuste ees on muidugi täielik ligipääs kasutaja Facebooki-kontole ja sotsiaalvõrgustiku ressursidele tervikuna, kust rivaalidki eesotsas Tinderiga infot ja pilte ammutavad.

Dating laseb näiteks kaaslasi otsida selle põhjal, et millistesse FB-gruppidesse nad kuuluvad või millistel üritustel FB andmetel käinud on.

Datingu kasutaja saab muuhulgas kuni üheksa Facebooki-sõpra oma salajaseks huviobjektiks (Secret Crush) määrata, ja kui keegi neist teeb sama, siis saab selle kohta teate. See valik saabub ka Instagrami.