Punane ja ärritunud suuümbrus

Talvisel perioodil võib selline nähtus olla tavaline, kuid kui jätad ära huulte limpsimise ja kasutad hügieenilist huulepulka ning probleem ikkagi jätkub, võib tegemist olla tõsise rauapuudusega.

Veritsevad igemed

Enamik inimesi arvab, et see on täiesti normaalne nähtus, mis juhtub näiteks peale hambaniidi kasutamist. Tegelikult võib see viidata mõnele eriti tõsisele tervisemurele, näiteks südame- või neeruprobleemile.

Paistes igemed

Võib olla märk näiteks lähenevast igemehaigusest, mistõttu peaks kiiresti leidma üles põhjuse, miks on igemed paistes, ja sellega tegelema.

Iseeneslik hammaste krigistamine

Kui seda palju teha, on tihti tagajärjeks lamedad hambad. Hammaste krigistamine tuleneb enamasti stressist või närvilisest eluperioodist. Paljud inimesed teevad seda näiteks öösel magades. Sellest harjumusest oleks vaja vabaneda.

"Säravad" hambad

See juhtub tavaliselt siis, kui hamba emailiosa on saanud kokku maohappega. See juhtub näiteks peale liigset söömist, kui maomahlad tulevad üles. Kui seda juhtub tihti, võivad hambad muutuda lõpuks kollaseks ja hakata kergemini murduma.

Halb hingeõhk

Märk lähenevast igemehaigusest, väga halvast ja korrast ära toitumisest või sellest, et nüüd on küll kehas midagi väga halvasti. Eriti juhul, kui varem ei ole sul halva hingeõhuga probleeme olnud.

Suukuivus

Enamasti ei tähenda see midagi tõsist, pigem peaksid hakkama rohkem vett jooma. Kui sa pole veega just sina peal, on õige aeg vee joomine endale harjumuseks teha.

Allikas: DailyMail