Siin on mõned viisid, kuidas jalakrampidest vabaneda:

1. Joo palju vett

Vähene vedeliku tarbimine on üks tavapärasemaid jalakrampide põhjuseid, mistõttu on väga oluline päeva jooksul piisavalt palju vett juua ja seda eriti juhul, kui teed trenni. Ka siis, kui su jalg on juba krampi tõmbunud, aitab vesi seda leevendada.

2. Tarbi mineraalaineterikkaid toite

Lisa oma menüüsse need neli olulist mineraali: kaltsium, kaalium, magneesium ja naatrium.

3. Tarbi õunasiidriäädikat

Õunasiidriäädika tarbimine aitab vabaneda jalakrampidest, sest see sisaldab suurel hulgal ülalmainitud mineraale. Lisaks tasakaalustab ta teisi kehavedelikke ja hoiab keha vedelikupuuduse eest.

4. Masseeri jalgu

Kui lihases tekib kramp, ei voola sinna tavaliselt piisavalt verd. Masseerimine aitab seda parandada, lõdvestab lihaseid ja leevendab valu.

5. Kasuta kuuma või külma kompressi

Kata krampis lihase piirkond sooja padjakesega, mis aitab sel lõdvestuda parandades vereringet. Sa võid kasutada ka külmakompressi, mis tuimestab seda ala ja vähendab paistetust. Võid neid ka kordamööda kasutada.

6. Ära istu päevad läbi

Kui su töö nõuab ühe koha peal istumist, proovi iga tund vähemalt korrakski püsti tõusta ja jalutada. Eriti tubli oled siis, kui ei söö lõunat kontorilaua taga, vaid lähed päriselt välja sööma.

7. Venita säärelihaseid

Seisa sirgelt suunaga trepi poole, mõlemad jalad alumisel trepiastme äärel. Hoia kätega seinast ja trepi käsipuust kinni ning liiguta kandu kordamööda alla, kuni tunned venitustunnet. Hoia asendit 30 sekundit.

8. Lõõgastu Epsomi soolaga rikastatud vannivees

Epsomi soola vann on suurepärane viis, kuidas keha magneesiumiga varustada. Kas teadsid, et mõndadel inimestel imendubki see paremini naha kaudu, kui toiduga sisse süües?

9. Proovi akupunktuuri

Inimeste kehadel on mõned punktid, millele tuleks rohkem tähelepanu pöörata, kui soovime lihaskrampidest vabaneda. Surve nendele punktidele peaks olema tugev, aga mitte valus. Üks neist asub sinu suure varba ja selle kõrval oleva varba keskel, teine nina ja ülahuule vahel, aga ühe kolmandiku võrra ninale lähemal.

10. Ära unusta: alati venita end enne ja pärast trenni

Kas ka sind on kunagi jalakrambid vaevanud? Ehk tead sa mõnda paremat viisi, kuidas neist vabaneda?