Kahe lapse ema Louise on tänaseks paranenud, kuid ainult selle tõttu, et tema mees Oliver avastas mõnda aega tagasi, et kui naine lamab, siis on tema ühel rinnal ebatavaline muhk. Louise ise seda tähele ei pannud, sest püsti tõustes seda näha ei olnud ja katsudes samuti mitte.

Oliver avastas selle kühmu juhuslikult — nad lamasid voodis, naine rääkis telefoniga ja ühel hetkel märkas mees, et naise üks rind näeb teistsugusem välja, kui tavaliselt.

Enamasti ei julge mehed naise keha kohta märkust teha, sest naised võtavad seda kriitikana. Kuid Oliver ja Louise panevad kõikidele südamele, et midagi sellist märgates peab kohe arsti juurde kontrolli minema.

Naise peres ei ole kunagi varem olnud ühtegi vähijuhtumit. Tänu sellele, et Oliver julges talle mainida, et tema rind näeb pisut veider välja, sai Louise sellele kiiresti reageerida.

“Kui mehed teaksid, millele naise keha juures tähelepanu pöörata, aitaks see päästa palju elusid,” ütles naise arst Caroline Hoffman.

Kühmud ei ole ainsad muutused, mis rinnavähiga kaasnevad. Kindlasti tuleks pöörduda arsti juurde, kui rinnale tekib mõni imelik moodustis, nibu suureneb või väheneb silmnähtavalt, või muudab oma värvitooni.

Allikas: Daily Mail