Rosie avaldas, et Kiti tabas viirus üsna raskelt ja see kogemus on ka tema enda jaoks üsna väsitav. Lisaks tõi naine välja mõned asjad, mida ta karantiini ajal õppinud on, näiteks soovitab ta panna paika kindel rutiin, et palavikuga võidelda, mitte kasutada ka eestlaste seas populaarseid käsimüügis olevaid Sudafedi tablette ja viia läbi ravimite inventuur, et olla teadlik, millised ravimid teil kodus olemas on.

“Ma olen hooldanud karantiinis oma COVID-i käes vaevlevat poiss-sõpra juba kaheksa päeva. See on olnud üsna raske ja tal pole tänaseni parem hakanud,” säutsus ta. “Seetõttu toon välja asjad, mida olen õppinud, juhuks, kui keegi teist satub samasugusesse olukorda, kus mina olen praegu (muidugi ei saa ma kõigi eest rääkida!).”

Rosie toob esmalt välja, et kõik inimesed peaksid vaatama üle oma ravimivarud ja kui kodus on vaid kolme päeva varu, tuleks paluda lähedastel tuua lisa. “Paratsetamool koos köhasiirupiga ja unetabletid,” loetleb naine. “Isegi, kui teie lähedasel on nina kinni, ärge kasutage Sudafedi! See süvendab palavikku, krampe ja unehäireid, millega Kit praegu võitleb.”

Johnson & Johnson Ltd, kes Sudafedi tablette toodab, kommenteeris portaalile MailOnline, et Sudafed on tõepoolest ravim, mis tagab ajutise leevenduse nohu sümptomitele, mis on seotud külmetuse ja gripiga, aga see ei ole mõeldud COVID-19 viiruse ärahoidmiseks või leevendamiseks. “Täpselt nagu iga käsimüügis oleva ravimiga, peaksid tarbijad lugema ja järgima alati pakendil ja infolehel olevaid juhiseid. Kui tarbijatel on küsimusi selle kohta, kas ravim sobib parasjagu kasutamiseks, peaksid nad suhtlema oma arsti või apteekriga.”

Järgmisena soovitab Rosie panna kirja ravimid, mida lähedane tarvitab: “Pane kirja aeg ja kuupäev iga kord, kui talle ravimeid annad, sest aja jooksul lähevad need asjad meelest ära ja see aitab sul päeva planeerida.”

Rosie lisas, et väga oluline on, et te paneksite paika kindla rutiini, kuidas palavikku ravida. “Aseta regulaarselt jääkülmas vees märjaks tehtud õhuke kangas (mitte rätik) tema laubale, kaelale ja rinnakule. Palaviku alanemiseks võib kuluda tund ja võimalik, et peate seda tegema mitu korda öö jooksul. Olge kannatlikud,” soovitab naine. “Ei mingit kuuma dušši ega vanni, kuni palavik pole kontrolli all, sest see viib teid ajas päevakese võrra tagasi.”

Lisaks soovitab Rosie hoida positiivset meelt, seada prioriteediks ka iseenda une- ja trennigraafik ning paluda vajadusel abi. “Kinnita oma lähedasele, et see olukord on ajutine, sest nende meel võib öelda neile midagi muud — ja ööd on lõputud,” tõdeb ta. “Ma tundsin end esmalt halvasti, et mina magasin, kui Kit seda teha ei suutnud, aga tänu sellele olin paremas vormis, et teha süüa, koristada, hooldada ja järgmisel päeval tööle minna.”

Lõpetuseks kordab Rosie üle ka selle, mida meile juba tuhat korda öeldud on: “Hoidke ennast, püsige kodus, pakkuge abi, kui vaja ja peske oma räpaseid sõrmi!”