Treeningutel võib olla mitmeid eesmärke, nende hulgas tervislik eluviis või kiiresti lähenev soojamaa puhkus, milleks on vaja ilusat figuuri. Olenemata, mis inimest täpselt motiveerib, on aga selge, et trenni tegemisel on mitmeid hüvesid. Kuid sellel on ka üks salajane kasutegur, mida paljud inimesed ehk ei tea — trenn aitab muuta naha terveks ning säravaks. Samuti muudab pidev liikumine juuksed tugevamaks.

Säravam nahk

Aktiivse treeningu ajal hakkab süda kiiremini tööle, mis omakorda varustab nahka hapnikuga rikastatud verega. „Kohe peale treeningut on näha säravamat jume,“ kinnitab dermatoloog Noëlle S. Sherber.

Vähendab kortse

Kortisooli peetakse stressi hormooniks ning treenimine aitab seda normaalsel tasemel hoida. „Kõrgenenud kortisooli tase on seotud suurenenud rasu tootmisega, mis tähendab akne levikut,“ kirjeldab Sherber. Liiga kõrge kortisooli tase võib põhjustab kollageeni lagunemist, mis omakorda tähendaks naha kiiremat vananemist ning rohkem kortse. Lisaks aitab treenimine kehas kollageeni toota. Selle abil saab nahk lisa ergutust, mis hoiab seda vastupidava, elastse ning nõtkena.

Akne leevendamine

Regulaarne liikumine ergutab vereringet. „Nahk saab rohkem niisutust, kui sinna tuuakse rohkem verd ja hapnikku,“ selgitab dr Mauro C. Romita, kelle erialaks on ilukirurgia. „Seeläbi väljuvad kehast toksiinid,“ lisab ta. Higistamine aitab puhastada ummistunud poore. Treenimine võib olla üks moodus, kuidas täiskasvanuna aknet vähendada, kuna läbi selle paraneb kehas ka hormonaalne tasakaal.

Kuigi treenimine aitab nahka parandada, siis peaks akne puhul jälgima veel paari olulist aspekti. „Kui inimesel on kalduvus aknele, siis tasuks oma spordikotis hoida õrnasid ning aroomivabu puhastuslappe,“ soovitab Romita. Nägu tasuks puhastada kohe peale treeningut, eriti nendel aladel, kuhu akne tavaliselt kõige kergemini tekib. Lisaks soovitab doktor Romita kindlasti treeningute ajaks meik eemaldada.

Loe, kuidas mõjutab regulaarne trenn su juukseid, portaalist TerviseTrend.