"Mõned päevad olid kindlasti raskemad kui teised," avaldab austraallanna Sofi. "Mul oli raske peeglisse vaadata."

Sofi tunnistas, et tundis end diagnoosist kuuldes "tuimana". "Tundsin end tuimana ja mu peas hakkasid keerlema igasugused mõtted," selgitas ta. "Mul ei olnud sõnu. See oli kohutav, kohutav tunne. Ma ei sooviks seda isegi oma kõige hullemale vaenlasele."

Sofilt eemaldati tema parem rind, lümfisõlmed ja ta pidi käima mitu korda ka kemoteraapias ja kiirutusravil, vahendab Daily Mail. Sellele, kas rinna eemaldamise operatsioon teha, ei saanud Sofi väga kaua mõelda ja see tehti ära juba esimese nädala jooksul peale diagnoosi panemist. Teda ennast muserdasid kõige rohkem hoopis juuste väljalangemine ja kaalutõus. "Mastektoomiaga leppisin üsna kiiresti, sest mul polnud teist valikut," ütles ta. "Mulle pandi diagnoos teisipäeval ja juba esmaspäevaks oli olemas mastektoomia aeg."

Alles siis, kui Sofi mõistis, et kõik need füüsilised muutused, mille pärast ta ekstra põdes, olid kõigest ajutised, leppis ta reaalsusega. "Ma teadsin, et see kõik on ajutine ja vajalik, et ma saaksin veel kaua elada. Mõistsin ka, et mu füüsilised omadused ei defineeri mind inimese ega naisena. Ma olen rohkem, kui juustega kaetud pea või kaks rinda."

Sofi tunnistab, et ta paneb nüüdsest palju rohkem tähele, kuidas ta ennast tunneb. "Ma ei pööranud varasemalt kunagi tähelepanu oma kehale ega mõelnud, miks ma tunnen end nii nagu ma tunnen," tunnistas ta. "Ma polnud seda märganud. Kui ma poleks seda muhku tundnud, poleks ma isegi mõelnud, et mul on midagi viga."

Sofi tunnistab, et väärtustab elu peale diagnoosi saamist palju rohkem ja on enda jaoks mõelnud ümber ka selle, mis ilu tegelikult on. "Elu on lühike ja ilu peitub tõepoolest meie sees," kinnitas ta. "Me peame endast rohkem hoolima ja end armastama. Me oleme kõik nii imelised ja omamoodi ilusad, nii mehed kui ka naised."

Tänasel naistepäeval paneb Sofi veel kord inimestele südamele, et oma tervise eest tuleb hoolt kanda ja regulaarselt tervisekontrollis käia. "Meile öeldakse, et me ei pea muretsema nende asjade pärast enne, kui vanemad oleme, aga mina arvan, et naised peaksid ikka tegelikult käima regulaarselt kontrollis ja teadma, mida neil kontrollitakse," kinnitas ta.