Ka kõige kangekaelsemad inimesed on mõistmas, et koroonaviiruse levik ei ole naljaasi ja kuigi pisut huumorit tuleb raskel ajal kasuks, peaks oma tervise hoidmisesse tõsiselt suhtuda.

Rahva tervist silmas pidades otsustas näitekski näiteks USAs asuva Massachusettsi osariigi kuberner Charlie Baker, et kõikide korduvkasutatavate poekottide kasutamine on keelatud ning lubas taas poodidel pakkuda klientidele ühekordseks kasutamiseks mõeldud kilekotte. Sama reegli on võtnud kasutusele ka näiteks Bostoni linn, kirjutab portaal Apartment Therapy.

Mõned aastad tagasi leiti Arizona ülikoolis läbi viidud uuringust, et 97% korduvkasutatavate poekottide kasutajatest pesevad oma kotte väga harva, mistõttu võivad nad neid kasutades hoopis erinevatesse viirustesse nakatuda ning muidugi kehtib see ka praegusel koroonaviiruse pandeemia leviku ajal. Mis veelgi hullem: 75% ostlejatest ei eraldanud toorest liha teistest poekaupadest, mistõttu lõid nad täiusliku olukorra bakterite levikuks. 84 kotist, mida uuringu käigus testiti, leiti nii kolibakterit ja E.coli bakterit pea kõigist kottidest. Erandiks oli vaid üks puhtam poekott.

Normaalsetes tingimustes on see tulemus väga halb, aga koroonaviiruse COVID-19 laialdase leviku ajal võib see olla lausa eluohtlik. Kuigi viirus ei levi otseselt toidu kaudu, suudab see "elada" erinevatel pindadel kuni 72 tundi, mistõttu võime siiski viirusega poes ja kaupa koju vedades kokku puutuda. Nii võibki ajutiselt olla ühekordseks kasutamiseks mõeldud kilekott ajutiselt turvalisem valik.