Kurkum ehk kollajuur

Kui leiad kapisügavustest kurkumi, oled tõeline õnneseen, sest selle pulbriga saad valmistada endale suurepärase näomaski, mis paneb sinu väsinud näo uuesti särama ja annab sulle otsekui uue hingamise. Julgemad võivad pulbrit otse nahale tupsutada, kuid algul tasuks katsetada väikese näoosa peal, sest tundlikumale nahale võib kurkumipulber jätta punased õhetavad laigud. Võid ise teha ka näokreemi — sega omavahel natuke kurkumipulbrit ja aaloe vera geeli, hõõru näole, lase 20 minutit mõjuda ja pese ära. Peaksid tundma end palju värskemana.

Tume šokolaad

Paljud naised kurdavad, et just magusa söömine tekitab nende nägudele ebameeldivaid vistrikke. Tumeda šokolaadi söömine mõjub nahale hästi, aga veendu, et kakaosisaldus oleks vähemalt 70 protsenti ja ka siis ei ole mõistlik tervet tahvlit nahka panna, vaid rahuldada oma magusaisu pigem ühe tükikese haaval. Kakaooad sisaldavad reservatrooli, mis on tugev antioksüdant, see mõjub väsinud ja vananevale nahale hästi.

Melon ja roheline tee

Kui su nahale on hakanud tekkima väikesed tumedad laigud mida kutsutakse hüperpigmentatsiooniks, siis nende vastu saad võidelda meloni ja rohelise teega. Kuna need on märgid vananemisest, siis melon sisaldab vananemist aeglustavaid antioksüdante, nimelt C- ja E-vitamiini. Roheline tee sisaldab samuti antioksüdante, mis muudavad naha vastupidavamaks vananemise suhtes.

Allikas: Daily Mail