Millele võib äkiline kuulmiselangus viidata?

Üks võimalikest põhjustest on tinnitus, ehk inimene kuuleb pidevalt helisemist või värisemist, vahepeal kõvemini, vahepeal vaiksemalt. Pikaaegne tinnitus võib tekitada ka kuulmislangust ja depressiooni.

Teine võimalik põhjus on diabeet, sest kõrge veresuhkru tase kehas võib mõjutada sisekõrva pisikeste närvide ja veresoonte varustamist, kahjustades kuulmist.

Vanemad inimesed kuulevad nagunii noorematest halvemini ja see on ilmselgelt seotud vanusega, aga kui muidu kobedal vanaemal või vanaisal tekib äkitselt tugev kuulmislangus, võib see olla seotud ka dementsusega ja sel juhul tuleks kiiresti arsti juurde pöörduda, et võimalikult ruttu sellele jälile pääseda.

Ka südame-veresoonkonna haigused võivad põhjustada kuulmislangust. Miks? Sest kapillaarid, mis varustavad sisekõrva verega, on tundlikud verevoolu häirete suhtes, mis võivad olla seotud kõrge kolesteroolitasemega.

Viies võimalik põhjus on Meniere'i tõbi, mis tekitab pearinglust ja võib tuua endaga kaasa ka kõrvakuulmislanguse. See on tõbi, mis lisaks nendele kahele sümptomile võib tekitada ka väsimust ja tasakaaluhäireid.

Allikas: Mirror