Kui sa vastad järgmisele küsimusele jaatavalt, siis on kahjuks päris kindel, et ka sind kimbutab tänapäeva maailma üks levinumaid sõltuvusi — suhkrusõltuvus.

Kas sa tunned magusaisu ka siis, kui oled just kõhu korralikult täis söönud?

Väga paljud inimesed vastavad sellele jaatavalt, sest nii mõnus on ju peale lõunasööki kohvi kõrvale midagi magusat näksida või õhtul peale korralikku sooja sööki veel kommikotiga diivani ette lesima minna.

Kui ka sina vastasid sellele küsimusele “jah”, siis tea, et sa ei pea selle suhkrusõltuvusega leppima, vaid on ka paar head moodust, kuidas sellest kiiresti vabaneda ja tervislikumalt elama hakata.

  1. Alusta oma päeva suhkruvabalt — väga raske on piirata päevast magusaisu, kui sa alustad igat oma hommikut magusa kohvi ja saiakesega või suhkrustatud hommikuhelvestega.
  2. Vali välja tervislikud snäkid — kui sa tunned magusaisu peale lõuna- ja õhtusööki, siis ole selleks isuks valmis ning püüa temast ette jõuda, ehk valmista tervislikud snäkid, mida peale sooja sööki süüa. Siis ei haara sa kohe šokolaadi või koogitüki järele. Proovi eelistada näiteks pähkleid või erinevaid köögivilju.
  3. Suurenda vee joomist — tõenäoliselt sul ikkagi ei ole peale korralikku sooja sööki kõht tühi, kuid sa oled nii harjunud millegi magusa näksimisega, et aju mängib sulle vingerpussi, saates signaale, et sa vajad midagi magusat. Proovi asendada see halb harjumus hoopis klaasitäie vee joomisega.

Allikas: YourTango