Pidev käte pesemine, desinfitseerija, õues olev külm õhk ja korterites olev keskküte — see kõik aitab kaasa käenaha kuivusele ja halvemal juhul ka kuivuse tõttu tekkivatele veristele lõhedele. See juhtub sellepärast, et sa pesed kätel olevad naturaalsed õlid maha. Pikema aja jooksul kahandab käte pesemine ja desinfitseerija kasutamine naha loomulikku kaitsebarjääri, käed muutuvad kuivaks ja võivad hakata valutama.

Kuidas selle vastu võidelda?

Kasuta lõhnatut seepi

Kasuta lõhnatut seepi, sest aroomivabad seebid sisaldavad tavalisest vähem allergeene. Kui sa pole siiani teadlik mõnest allergiast ja pesed nüüd tihti käsi seebiga, mis sisaldab seda kindlat allergeeni, võid ühel hetkel silmitsi seista ekseemiga.

Tee kätele parafiinihooldust

On olemas tooteid, mis sisaldavad parafiinivaha ja parafiin peaks taastama nahas optimaalse niiskustasakaalu. Selle konsistents on rasvane ja väga hea kuivale nahale.

Tee kätemaski

Kui su käed on väga kuivad, kata nad rikkalikult rasvase kreemiga, pane kummikindad kätte ja oota veidike. Lase kreemil mõjuda. Pärast kinnaste eemaldamist hõõru kreem hoolikalt kätesse.

Kindlasti ära lõpeta käte pesemist

Kui käed on juba väga kuivad ja valusad, võib tekkida kihk neid vähem pesta või isegi üldse mitte. Kuid ajal, kui on nii suur nakatumisoht, ei tohiks käte pesemisest loobuda. Kasuta rohkem rasvaseid kreeme ja proovi oma käsi regulaarselt niisutada.

Allikas: Glamour Magazine