Kalamaksaõli sisaldab kasulikku oomega-3 rasvhappet, mis uuringute kohaselt aitab ennetada depressiooni ja Alzheimerit, aitab südame tervist tugevdada ning tõsta head kolesteroolitaset.

Ehkki kalamaksaõli soovitatakse tarvitada regulaarselt, ei pea seda tegema inimesed, kes söövad nagunii paar korda nädalas kala, sest nad saavad sellest vajalikud ained kätte. Samuti tasub süüa näiteks chia seemneid ja linaseemneid, sest ka need sisaldavad endas kasulikke rasvhappeid, niiet taimetoitlased ja veganid saavad samuti ilma kala söömata enamiku vajalikest ainetest kätte. Kuid veganitel soovitatakse tarbida lisaks vetikaõli, sest päris kõiki aineid nad seemnetest kahjuks kätte ei saa.

Kalaõli soovitatakse regulaarselt tarbida inimestel, kes ei söö üldse kala ega seemneid, sest siis on tõesti võimalus, et nende keha ei saa mitte kuskilt vajalikke rasvhappeid. Kuid ülejäänud inimestel ei ole otsest vajadust seda tarvitada.

Hea uudis on ka see, et oomega-3 rasvhappeid ei saa kala süües üle tarbida, isegi kui süüa iga päev kala. Kui aga tarbida kalamaksaõli ja unustada ära, et oled näiteks ühe korra päeva jooksul seda juba võtnud, siis võib küll juhtuda, et tarbid seda liigselt.

Sellest ei tohiks otseselt midagi hullu juhtuda, aga enesetunne võib minna kehvaks.

Niiet selgubki, et enamik inimesi kalamaksaõli otseselt tarvitama ei pea, sest vajalikke aineid saab kätte piisava koguse kala söömisest, chia seemnetest ja linaseemnetest.

Allikas: PopSugar