Joo vett!

Tervisele on kasulik ennetada vedelikupuuduse teket. Eriti kergesti võib see tekkida päikese käes viibides või sportides. Vedelikupuuduse ennetamiseks kanna kaasas veepudelit, kust saaks vajadusel väikeste lonksudega vett rüübata.

Grillihooajal söö kergemalt!

Kõige parem on erinevaid grillihooaja kõhuprobleeme ennetada toitumist jälgides. Pea silmas, et toit sisaldaks piisaval hulgal köögivilju ja rohelist salatit ning toiduportsjon poleks väga suur. Liigne liha- ja grilltoodete tarbimine võib kaasa tuua mitmeid tervisehädasid. Kõige sagedasemad on ebameeldivus- ja raskustunne kõhus, iiveldus ja gaasid. Niisamuti kõrvetised, kõhuvalu ja teised seedetrakti vaevused.

Kergemate seedevaevuste korral saab abi taimeteest. Seedimist soodustavad piparmünt, kummel, saialill, apteegitill ja köömned. Artišokk ja võilill aitavad toetada seedemahlade eritust ja seedimist ning säilitada normaalset maksafunktsiooni. Lisaks vähendavad need kõhugaaside teket. Artišokk aitab toime tulla ka rasvarikka toidu seedimisega ja sobib hästi just inimestele, kes kipuvad toidukogustega liialdama.

Tõsisemate vaevuste korral loodusravist enam ei piisa ning tuleb minna apteeki spetsiifilisemaid preparaate otsima. Tõhusad vahendid seedimise parandamiseks on pankrease ensüümidel põhinevad ravimid. Liigsöömise korral võib juhtuda, et keha ei suuda ensüüme piisavalt toota ning sellisel juhul on hea organismi lisaks toetada.

Söö kodumaiseid puu- ja köögivilju ning marju!

See aitab organismil varuda talveks vitamiine ja energiat. Kodumaistes viljades säilivad vitamiinid ja teised organismile kasulikud ained paremini kui kaugelt toodutes, lisaks sisaldavad need vähem säilitusaineid ning taimekaitsevahendeid. Boonusena toetad kodumaist põllumeest ja hoiad elu maal.
Naudi päikest, kuid ära unusta päikesekreemi!

Meie organism suudab päikesekaitset pakkuda sõltuvalt nahatüübist vaid 10-20 minutit ning seetõttu on oluline õige kaitsefaktoriga päikesekreemi kasutamine.

SPF (päikesekaitsefaktor) näitab päikesekaitse tugevust ehk aega kaua võib päikese käes viibida põletust saamata. Tavaliselt arvutatakse aeg, korrutades SPF 10 minutiga. Mida suurem on SPFi number, seda pikemat aega võimaldab kreem põletust saamata päikese käes viibida. Päikesekaitsekreemide puhul tasub silmas pidada, et need pakuksid laialdast kaitset – nii UVA- kui UVB-kiirguse eest. Kindlasti tuleks end umbes iga kolme tunni järel kreemitada, et kaitse püsiks.

Beetakaroteeni tabletid soodustavad päevitamist ja tagavad nahale pikaajalise jume. Samuti pidurdab beetakaroteen naha vananemisprotsessi ning hoiab ära kortsude tekke. Soovitav on seda kasutada kogu päevitushooaja jooksul, et tagada kestev jume nahka hoides.

Liigu värskes õhus!

Suvine ilm kutsub aega õues veetma ja suvest viimast võtma. Kui pole aega või tahtmist jõusaali lihaseid trimmima minna, siis sõida jalgratta või rulluiskudega, tee kepikõndi mererannas või koduses metsatukas. Kui sul on aia- või peenramaa, siis saad trenni teha seal. Treeningu mõttes on suvine rohimine ja kõplamine hindamatu väärtusega.

Suveaeg on puhkamiseks!

Isegi kui armastad oma tööd väga, vajad aega, kus su meel puhkab. Väldi puhkuse planeerimisel pikki nimekirju tegemist vajavatest toimetustest. Kiirustades tekitad endale tarbetut pinget ja stressi, et kõigega valmis jõuda.

Naudime suve nii palju kui võimalik. Eestimaa suvi on lühike, kuid soe päike aitab jagu saada talvekülmast, haigustest ja stressistki.