Kõigepealt tee kindlaks, kas sul tõesti on aeglane ainevahetus

Osad inimesed, kellel on kiire ainevahetus, arvavad ekslikult, et see on aeglane. Enamasti kipub aeglane ainevahetus olema siiski lühikestel inimestel, kellel on ka probleeme lihasmassi kasvatamisega. Samuti muutub ainevahetus aeglasemaks vanusega. Kui sa tunned, et toit käib korralikult sinu seest läbi ja sa ei koge eriti tihti kõhukinnisust, peaks su ainevahetusega kõik korras olema.

Vähenda oma igapäevast kalorite hulka

Kui sa sööd rohkem kui jõuad ära kulutada, siis ei saa sa iialgi kaalust alla võtta, pigem võtad kogu aeg väheke juurde. Arvuta kokku, kui palju kaloreid sa päeva jooksul keskmiselt sööd ja kui palju nendest umbes ära kulutad. Siis vähenda kalorite hulka, algatuseks umbes 250 kalori võrra. Ka see on abiks.

Tee rohkem trenni

Kui sa tahad kaalu kaotada, pead sa siiski rohkem kaloreid kulutama, kui neid tarbima. Et seda saavutada, on vaja kõvasti trenni teha. Kõige paremini aitab kaalu langetamisele kaasa intensiivne kardio, näiteks jooksmine. Alusta muidugi aeglaselt, kuid ole järjepidev. Siis hakkad varsti nägema ka soovitud tulemusi.

Ära unusta treenida ka musklit

Ainult kardiotrennist siiski kahjuks ei piisa, ehkki kaalu langetada soovides peaksid sa tõesti sellele rohkem tähelepanu pöörama. Kaasa oma trennitegemisse ka musklite kasvatamine, sest muidu ei jõua sa varsti isegi kardiot teha.

Kiirenda oma ainevahetust

Jah, sul on võimalik muuta oma ainevahetust ise natukene kiiremaks, tarbides tervislikke rasvu ja proteiini. Igasugused süsivesikurikkad tooted aeglustavad ainevahetust, nende tarbimise peaksid sa viima miinimumini. Head toidud, mida tarbida, on näiteks kana, kala, pähklid, seemned, avokaado, oad ja läätsed.

Ja mis kõige tähtsam: sea endale pikaajalised eesmärgid ja ära anna alla!

Allikas: PopSugar