Isegi kui sul nõgesetõbe pole siiani kunagi olnud, siis nõgeselt kõrvetada oled vähemalt lapsepõlves kindlasti saanud ja ehk mäletad, millised kublad sellest kehale tekkisid. Nõgesetõbi on samasuguste sümptomitega — ühel hetkel hakkab keha mõnest kohast sügelema ja kratsimise tagajärjel ilmuvad nahale kublad, mis võivad ka kuumana tunduda.

Mida teha, kui selline olukord juhtub?

Kõige olulisem on sügamine lõpetada, ehkki see on väga raske. Kuid kui sa ei suuda sügamisele järgi anda ja muudkui kratsid edasi, on oht, et nõgesetõbi liigub veelgi suurema ala peale edasi või sügad end kogemata katki, ja sellest võivad jääda potentsiaalsed armid.

Siis tuleks rahulikult mõelda, mis tekitab niivõrd suurt stressi. Kui oled selle stressiallika kindlaks määranud, mõtle, kas saad selle oma elust eemaldada. Tihtipeale ei ole stressi eemaldamine nii lihtne, aga alati on võimalik muuta oma suhtumist ja olla ise positiivsem ning rahulikum.

Samuti võiks proovida rohkem ja paremini magada. Kui sa ise vaimselt ei tunne, et töö, perekond või mõni muu kolmas tegur su elus tekitaks stressi, siis vähene magamine kurnab sinu keha erinevatel viisidel ja niimoodi võib su keha olla stressis, ehkki sa ise pole sellega kursis.

Osadel juhtudel on aga nõgesetõbi seotud erinevate allergiatega ja sel juhul on vaja konsulteerida allergoloogiga, kes annaks edasi toimetamiseks vajalikud juhised.

Allikas: Insider