Üks võimalikest põhjustest on see, et sa oled naine. Meestel on puhkeolekus kiirem ainevahetus kui naistel, see tähendab, et nad toodavad rohkem energiat, põletavad rohkem kaloreid ja tekitavad seega rohkem soojust. Enamikes töökohtades tunnevad naised külma, seega varu endale kontoris olemise jaoks üks mõnusalt soe kampsun või kui sa töötad vabamas töökeskkonnas, siis üks pleed kulub kindlasti marjaks ära.

Või siis ei ole sa piisavalt maganud. Kui inimene ei maga hästi, ärkab öösiti pidevalt või magab lihtsalt liiga vähe tunde, siis ei saa keha puhata ja see tekitab päeva jooksul külmatunde. Puhka ennast korralikult välja!

Osadel inimestel on enda teadmata kilpnäärme alatalitlus, ehk kilpnääre ei tooda kehatemperatuuri reguleerimiseks piisavalt hormoone. Kui sa tunned pidevalt külma ja mitte miski ei näi külmatunde leevendamisel aitavat, siis tasub nõu pidada arstiga ja rääkida oma murest ning mitte rohkem kannatada.

Üks võimalik põhjus võib olla ka aneemia, mille tunnused on väsimus, peavalu, kahvatu nahk ja ilmselgelt ka külmatunne. Ka see on miski, mida kahtlustades tuleks just arstiga nõu pidada.

On veel kaks lihtsamat põhjust, mille tõttu võib inimene tunda pidevalt külma — üks on seotud vanusega, ehk sa hakkad jääma vanaks ja seetõttu peaksidki kandma rohkem soojemaid riideid. Kui sa ennast aga vanana ei tunne, siis vaata üle oma toidulaud — sööd sa tervislikult, piisava koguse ja regulaarselt?

Allikas: Woman’s Day