Vahel arvavad osad inimesed ekslikult, et südamerabandusele viitavad sümptomid on meestel ja naistel erinevad, kuid see ei ole nii. Ainuke asi, mis on erinev, on see, et mehed ignoreerivad neid ohumärke rohkem ja viivitavad liiga kaua arsti juurde minemisega, niiet vahel on selleks juba liiga hilja.

Toome teieni kõige levinumad sümptomid, millest igaüks võib viidata südamerabandusele ja neid kõiki peaks kohtlema ohumärkidena ning minema viivitamatult arsti juurde.

* Valu või ebamugavustunne rinnus — kõige levinum ohumärk, millele peaks kohe reageerima.

* Kiirgav valu kätes, kõhus, seljas ja kaelas — osad inimesed kogevad valu kõigis neis kohtades korraga, teistel hakkab järsku üks nendest kohtadest valutama. Igaljuhul peaksid tegutsema, kui tunned mõnda aega ühes neist kohtadest kiirgavat valu.

* Veidrad seedehäired, millele ei leia otsest põhjust või järsku tekkinud refleksid.

* Higistamine, halb enesetunne ja pearinglus, mida saadab kerge valu rinnus.

* Lihtsalt pikka aega kestev halb enesetunne ja vahepeal rinnus märku andev valu.

Nagu näha, siis kõige olulisem on kiiresti tähele panna seda, kui rinnus hakkab ebamugav või valus. Loomulikult ei pea ükski nendest sümptomitest koheselt viitama südamerabandusele, aga kui need hakkavad korduma või sul on tõesti kirjeldamatult valus, peaksid sa kiiresti pöörduma arsti juurde. Alati on parem karta, kui kahetseda.

Allikas: The Sun