Mis on espresso?

Espresso tähendab itaalia keeles "väljapressitud". Seega on espresso itaaliapärane kohv, mis valmistatakse espressomasinas, surudes rõhu all olevat vett kiiresti läbi tihedalt keetmiskambrisse pakitud peene kohvipulbri, mis on jahvatatud espresso ubadest.
Espressot serveeritakse tavaliselt klaasi veega.

Põhjused, miks juua espressot:

Tugevdab mälu ja kinnistab mälestusi

On teaduslikult tõestatud, et igapäevane espresso joomine aitab tugevdada mälu. Kui joote mõne olulise tegevuse ajal espressot, jääb see hetk ja kõik sellega seonduv paremini meelde.

Parandab keskendumist

Espresso joomine käivitab dopamiini tootmise. Dopamiin on neurotransmitter, mis aitab kontrollida aju heaolu keskust, aidates kaasa ka meie keskendumisvõime paranemisele. Seega, kui tundub, et meel pole enam nii terav, on aeg haarata tassike esspressot.

Kiirendab seedimist

Kõigil kellel on seedimisega probleeme, tasuks proovida tassikest espressot. Kofeiini seedimist kiirendav mõju on seotud gastriini nimelise hormooni vallandumisega, mis omakorda kiirendab käärsoole tegevust.

Parandab meeleolu

Lisaks muudele, eelnimetatud omadustele parandab tassike espressot meeleolu ja tekitab kohese heaolutunde. Kui kahtled, mõtle korraks espresso aroomile!

allikas: espresso-experts.com