Võib öelda, et sinu maksa seisund peegeldab hästi sinu üleüldist terviseseisundit. Seega on maks õige koht, millest keha puhastamist alustada. Näita oma keha suhtes üles armastust ja intrigeeri oma menüüsse järgnevad toiduained:

KOHV

Uuring kinnitab, et kofeiini sees olevad kemikaalid, eelkõige paraksantiin, kahveool ja kafestool aitavad võidelda haigustega nagu vähk, alkoholiga seotud tsirroos, maksahaigused ja hepatiit C.

TEE

Kõrge kofeiinisisaldusega tee aitab samuti erinevate maksaga seotud haiguste puhul. Teed tunnustatakse üldiselt kui tervisele kasulikku jooki ning Jaapanis läbi viidud uuring leidis, et 5-10 teetassi päevas parandab maksaga seotud verenäite.

GREIP

Greibi kasulikkus peitub selles leiduvas kahes antioksüdandis: naringenin ja naringin. Need kaks komponenti aeglustavad maksafibroosi teket, vähendavad makku talletuvat rasva ja parandavad organi võimet alkoholi lagundada.

Pea silmas, et need uuringud keskenduvad naringenini ja naringini mõjule, mitte greibile kui tervikule.

KÜÜSLAUK

Küüslauk on tulvil potentsiaalsetest antioksüdantidest, mis puhastavad keha toksiinidest. Eriti tõhusalt töötavad küüslaugus leiduvad allitsiin, aminohape arginiin ja mineraalseleen — neil kõigil on maksa puhastavad omadused.

MARJAD

Mustikad ja jõhvikad on tõelised tervisepommid. Marjadest pärinevad antioksüdandid, näiteks antotsüaniin kaitseb maksa kahjustuste eest, arendab immuunrakkude töökust ja aeglustab fibroosi teket.

VIINAMARJAD

Viinamarjad on väärt abilised edukaks maksa toimimiseks. Nendes leidub võimas taimne ühend resveratrool. See polüfenool aitab maksapõletiku vastu.

RASVANE KALA

Rasvane kala (lõhe, makrell, heeringas) sisaldab rikkalikult oomega-3 rasvhappeid ja me kõik teame, kui kasulikud need on.

Oomega-3 aitab pärssida rasva kogunemist maksas, normaliseerida ensüümitaset ja vähendab põletikku.

PÄHKLID

Ka pähklid on hea oomega-3 rasvhapete sisaldajad. Samuti leidub nendes kasulikku antioksüdanti ehk E-vitamiini.

OLIIVIÕLI

Oliiviõli näol on hea tarbida kasulikke rasvu ja antioksüdante. Mõõdukas oliiviõli tarbimine tagab maksaensüümide tervisliku taseme.

Allikas: The Thirty