Selleks, et olla piisavalt hüdreeritud, ei pea iga päev liitrite kaupa vett kaanima. Juua tasuks puhast vett alati siis, kui on janu. Rohkem vedelikku peaksid tarbima rasedad, inimesed kes teevad palju trenni ja higistavad rohkem. Kuid kui janu iseenesest ei teki, peab ise vee joomist meeles pidama. Jah, see läheb kiiresti meelest ära, aga vee mitte joomise tagajärjed on kõvasti hullemad.

Need on kõige hirmsamad tervisehädad, mis võivad dehüdratsiooniga tekkida:

1. Liiga vähene vee joomine võib sind rumalamaks teha. Väsimus ja asjade ära unustamine on kohene märk vähesest vedeliku tarbimisest. Pika ajaperioodi vältel muutub see väga ohtlikuks ja võib tekitada pöördumatuid ajukahjustusi.

2. Sul on palju suurem võimalus saada teise tüübi diabeet või Alzheimeri tõbi. Samuti on suurem risk saada põie või käärsoole vähk.

3. Sa hakkad silmnähtavalt kiiremini vananema. Keharakud vajavad toimimiseks vett, muidu hakkavad nad surema ja seda on kiiresti näha inimese naha pealt. Nahk muutub kuivaks ja kui keegi on väga pikka aega dehüdreeritud, hakkab nahk juba kergelt kortsu tõmbuma.

4. Dehüdratsioon pärsib liikuvust. Kui ei ole piisavalt vett joonud, ei jaksa liikuda ka.

5. Vee vähene joomine aeglustab seedeelundkonna tööd. Et seedimine toimiks nii nagu peab, on vaja, et kehas oleks piisavalt vedelikku.

Allikas: Jennifer Rose Smith