1. Õunaäädikas aitab taastada naha normaalset niiskustasakaalu. Eriti soovitatakse õunaäädikavanni ekseemi ja psoriaasi puhul. Aga palun ära lisa seda imevedelikku oma vanniveele siis, kui sul on keha peal lahtiseid haavu, ville või päikesepõletus - oi kuidas kõrvetab!

2. Kui sul on kõõmaga probleeme, pese pead õunaäädikaga. Nagu esimeses punktis kirjutasime, aitab õunaäädikas taastada normaalset niiskustasakaalu ja kõõma põhjuseks on tihtipeale liialt kuiv peanahk. Kuna õunaäädikal on ka antiabakteriaalsed ja seenevastased omadused, peatab ta kõõma tekke kiiresti.

3. Õunaäädikas võitleb ka vistrikega, mistõttu on see vann eriti kasulik siis, kui sul on tüütud vistrikud seljal, tagumikul või rinnal. Õunaäädikas kuivatab ära liigse rasu ja võitleb põletikutekitajatega.

4. Mõjub ka koorijana, seega on hea mõte õunaäädikavannis vedeleda vahetult enne raseerimist - vähem nahaärritust ja sisselõikeid!

5. Võitleb halva kehalõhnaga. Seenevastased ja ja antibakteriaalsed toimeained hävitavad "juustuhaisu" nii kaenla alt kui jalgadelt.

Kuidas õunaäädikavanni teha?

Esialgu lisa vanniveele pool klaasitäit õunaäädikat. Kui seda tundub liiga vähe ja/või nahk eriti ei reageeri, võid järgmisel korral juba terve klaasitäie panna.

Vedele vannis rõõmsasti kuni pool tundi, seejärel loputa veega, aga kindlasti ei tohiks seepi kasutada, sest seep peseb õunaäädika kõik head omadused maha.