Kõlab kummaliselt? Aga nii see tõepoolest on.

1. Alasti magades on sul parem uni

Värske Rochesteri ülikooli poolt läbi viidud uuring avastas, et magamise ajal eemaldab su aju neuronitest toksilisi proteiine, aga ta on võimeline seda tegema ainult siis, kui su uni on kvaliteetne. Kui sa ei maga sügavalt ega puhka end korralikult välja, jäävad need toksilised proteiinid su ajurakkudesse kinni, mõjudes halvasti su mõtlemisvõimele.

Amsterdami ülikooli teadlased avastasid, et mida madalam on su kehatemperatuur magamise ajal, seda paremini sa magad ja ärkad öösel vähem üles. Riietest vabanemine on lihtne viis, kuidas kehatemperatuuri kiiresti langetada.

2. Alasti magamine vähendab stressi

Me kõik teame, et stress mõjub kehale halvasti ja muudab sind haigustele vastuvõtlikumaks. Korralik ööuni aitab taastada keha normaalse kortisooli taseme, mis aitab omakorda leevendada stressi. Ja nagu eelnevalt mainitud, siis parema une tagab sulle alasti magamine.

3. Alasti magamine on tervislikum

Alasti magamisel on palju tervislikke külgi, nende hulgas ka see, et võid lihtsamini kaalu langetada. Värske uuring tõestas, et kui sul on magamise ajal jahe, töötab su ainevahetus kiiremini, et saada sooja. Lisaks aitab riieteta magamine parandada vereringet, mis mõjub hästi südamele ja lihaskonnale. Kvaliteetne uni aitab vabastada ka kasvuhormoone ja melatoniini ning mõlemal neil on vananemisvastane toime.

4. Alasti magamine tõstab su enesekindlust

Enesekindlus ei ole lihtsalt hea tunne, vaid see on väga oluline ka eduka elu elamiseks. See julgustab sind proovima uusi asju, võtma vastu väljakutseid ja aitab enesele kindlaks jääda. Melbourne’i ülikooli poolt läbi viidud uuring avastas, et enesekindlad inimesed teenivad kõrgemat palka ja neid edutatakse palju suurema tõenäosusega kui nende ebakindlaid kolleege.

Alasti magades tunned end oma nahas paremini ja sellega koos tõuseb ka su enesehinnang.

Allikas: Entrepreneur