Müüt või mitte? Pruuniks tõmbunud banaanid tuleks prügisse visata, sest need ei kõlba süüa
1. See aitab hoida ära või lükata edasi rakkude kahjustusi
Küps banaan on antioksüdantide rikas, mis aitab hoida ära või lükata edasi rakkude kahjustusi. See omakorda vähendab haigestumise riski ja tugevdab immuunsüsteemi.
2. Seedimine on parem
Küpsemaks muutudes on banaanid paremini seeditavad.
3. See võib aidata võidelda vähiga
Kui banaan muutub liiga küpseks, läheb selle koor mitu tooni tumedamaks ja need tumedad laigukesed toodavad ainet, mis võib tappa vähirakke.
4. See leevendab kõrvetisi
Portaali sun-gazing.com andmetel töötab küps banaan happesuse vähendajana. Banaani pehme tekstuur katab kõhuseinad ja kaitseb seda kahjulike hapete ja ärrituse eest.
5. See on hea ka südame-veresoonkonna tervisele
Banaanid on kaaliumirikkad, aidates sul hoida kolesterooli taseme kontrolli all. Banaanides sisalduvad kiudained võivad vähendada südamehaiguste arenemise riski ning raud ja vask on vajalikud sinu verele.
Seega, järgmine kord, kui banaanid pruuniks tõmbuvad, ära viska neid minema.
Allikas: Indiatoday