Kasuta paberrätikuid

Tahad, et sinu mõnus roheline krõmpsuv salat püsiks krõmpsuvana kauem kui paar päeva? Säti see paberrätikusse ja pane külmkappi teiste köögiviljade juurde. Paberrätik imab enda sisse niiskust ja niimoodi säilib see kauem värskena.

Ürdid jääkuubikuvormi

Tahad oma toite maitsestada värskete vürtside ja ürtidega? Kuna hetkel ei soovitata tihti poes käia, siis hea viis, kuidas siiski toidule head maitset anda, on panna värsked ürdid jääkuubikuvormi ja kallata sellele veidi puljongit peale. Hiljem on lihtne võtta üks kuubik ja lisada see näiteks supile.

Liha alternatiivid

Kui sa ei soovi, et sinu sügavkülmik oleks pungil täis erinevaid lihatooteid, tasub uurida liha alternatiivide kohta. Tofu, erinevad köögiviljapihvid, seitan, sojaribad — valikut on Eestis juba metsikult ja kuna kodus olemist on palju, siis nüüd on just hea aeg katsetada midagi uut ja huvitavat.

Ole kindel, et su külmkapi temperatuur on õige

Vahel lähevad asjad külmikus kiiremini halvaks kui nad tegelikult peaksid. Uuri kasutusjuhendilt, kas sa oled selle ikka õigesti seadistanud. Vahel on inimesed keeranud temperatuuri kogemata valeks.

Hoia sibulat ja küüslauku eraldi

Neid ei ole vaja hoida külmkapis, ja samuti ei tasuks neid hoida koos teiste toiduasjadega. Sibul ja küüslauk toodavad etüleeni ja kui see puutub kokku teiste toiduainetega, võivad teised tooted minna kiiremini halvaks.

Allikas: Daily Mail