1. Pastat võid süüa vabalt ka kaks aastat pärast “parim enne” kuupäeva möödumist

2. Hommikuhelbed kõlbavad süüa ka kuus kuni kaheksa kuud pärast kehtivusaja lõppu, kui sa oled hoidnud neid terve aja kinnises pakendis

3. Olenemata sellest, mis on öeldud karbil, mune võib süüa 3-5 nädalat pärast nende ostmist

4. Toores liha, mis on pandud jääkülma, kõlbab süüa lausa terve aasta

5. Ka kala peab jääkülmas palju kauem vastu (umbes kuus kuni üheksa kuud)

6. Juustu väljanägemine ja odöör ütlevad selle kohta palju rohkem kui kuupäev pakendil

7. Kui lehtviljad hakkavad käest ära minema, on neid võimalik jääkülmas vees 5-10 minutiga “turgutada”

8. Piim kõlbab sageli juua ka kuni viis päeva pärast kehtivusaja lõpp (eeldades, et see oli terve aja külmkapis)

9. Konserveeritud toitudel on väga pikk kehtivusaeg (mõnel isegi kuni viis aastat!)

10. Avamata pakendis köögiviljad ja marjad kõlbavad süüa ka kümme kuud pärast pakendil oleva kuupäeva möödumist

11. Kui jogurtipakk on avamata, kõlbab see süüa ka kaks kuni kolm nädalat pärast “kehtiv kuni” kuupäeva möödumist

12. Saia ja leiba võib süüa seni, kuni märkad, et see hallitab

13. Avamata purgis pähklivõid tohib süüa ka aasta pärast kehtivusaja möödumist

14. Mõned kastmed nagu ketšup ja sinep kõlbavad süüa ka aasta pärast kehtivusaja lõppu

15. Mesi ei kõlba süüa alles siis, kui see on puutunud kokku niiskusega

Allikas: Insider