Väga lihtne muutus, mida oma igapäevaellu tuua, on Rikbergi sõnul paljude jaoks mõneti isegi ootamatult lihtne.

„Liikumine, liikumine ja veelkord liikumine. Kui hommikul istuda autosse, sõita kontorisse, lõuna- ja õhtusöögiks süüa mahukas praad ja hiljem teleri ees aega surnuks lüüa, siis ei saa tervislikust kaalunumbrist ilmselt rääkida.

Juba üksnes see, et me kasvatame kõndides oma päevast kilometraaži, aitab heale enesetundele kaasa,“ avaldas Rikberg, kes soovitas paralleelselt liikumisaktiivsuse kasvatamisele vaadata üle ka oma igapäevane menüü. Kas sööd piisavalt valke, rasvu ja süsivesikuid ning kas nende kogused on omavahel tasakaalus?

Rikbergi sõnul võiks igapäevaselt teraviljatoodete puhul valida täistera sisaldava toote, iga toidukorra juurde köögivilju süüa ning pagaritoodetele eelistada puuvilju. Kuna jõulumenüü koosneb traditsiooniliselt suures osas loomalihast, soovitab kogenud treener jõulupidustuste väliselt eelistada kerget kanaliha.

“Ma soovitan kanaliha süüa nii sportlastel kui ka neil, kelle füüsiline aktiivsus ja proteiinivajadus pole nii kõrge. Kanaliha sisaldab organismile vajalikke toitained, mis aitavad tugevdada immuunsust, parandavad tuju ja aitavad säilitada tervislikku kaalunumbrit,” avaldas Rikberg ja tõi näite tervislikust menüüst, mis igapäevast head enesetunnet võiks toetada.

1. Hommikusöögiks puder

Puder on Rikbergi sõnul parimaks tugeva hommikusöögi näiteks. Näiteks kaerahelbepuder on korralik kõhutäis, kuid sisaldab vähe kilokaloreid ja rasva. Lisaks on kaer kergesti seeditav ja aitab hoida veresuhkrutaset stabiilsena.

Et hommikupuder maitseküllasem oleks, võib sellele lisada erinevaid pähkleid ja puuvilju ning miks mitte ka munavalget „Pähkleid ja munavalget soovitan eriti neile, kes tunnevad, et tavaline puder kõhtu piisavalt ei täida.

Nende lisanditega on võimalik täiskõhutunnet pikendada,“ soovitas Rikberg.
Neid, kes igal hommikul millegi magusaga alustada ei soovi, julgustab Rikberg katsetama soolase pudruga, millele võib lisada näiteks kanafileesinki ja kodujuustu. „Kui igal hommikul ainult putru süüa, siis see võib lõpuks üksluiseks muutuda. Ka võileivad, mille katteks on kanasink, on väga heaks alguseks päevale,“ soovitas Rikberg.

2. Lõunasöögiks toekam salat või supp

Lõunasöök võiks Rikbergi sõnul olla üks toitvamaid toidukordi, et päeva teine pool vastu pidada ning õhtul ülesöömist vältida. Samas peaks lõunasöök olema võimalikult tervislik ja mitte sisaldama raskesti seeditavaid toite nagu rasvane liha ja pagaritooted, mis võivad ka uniseks teha.

„Samuti ei tohiks üle pingutada magusaga. Viimane viskab küll veresuhkru korraks üles ja tänu sellele tunneme ennast hetkeks hästi, kui aga veresuhkur sama kiirelt alla tuleb, võime jälle end uniselt tunda ja produktiivse töövõime sootuks kaotada,“ tõdes Rikberg, kes soovitas traditsioonilisemate lõunasöögivariantide kõrval proovida ka wrap´i.

Et see liiga kaloririkkaks poleks, vali selle põhiliseks koostisaineks võimalusel kana või kala ning tortilla puhul täisteravariant, sest selles on rohkem kiudaineid. Lihtne tomatibaasil salsa aitab wrap`ile anda mahlasust ilma, et lisanduks palju kaloreid. Lisaks on tomatites rohkelt vitamiine, mineraale ja antioksüdante. „Köögiviljade osas vali midagi, milles ei oleks liiga palju süsivesikuid, näiteks lehtsalat, kurk ja paprika. Kui soovid ka juustu lisada, siis eelista madalama rasvasisaldusega juustusid,“ avaldas Rikberg.

3. Õhtusöögiks väherasvane liha või kala

Õhtusöögiks soovitab Rikberg valida väherasvase liha või kala. „Kes pole proovinud kanahakkliha, siis võiks seda nüüd teha. Miks mitte teha kanakotlette, mis valmivad kiiresti ja on tervislikud?“ soovitab Rikberg. Kellel on vaja toita suur pere, võiks proovida ahjukana. See sobib eriti hästi ka suuremate õhtusöökide puhul, kui tulevad külla sõbrad või teised pereliikmed. „Tavaliselt tekib ahjukanast ka ülejääke, mida on hea kasutada järgmise päeva lõuna tegemisel või hommikusöögil võileivakattena,“ sõnas Rikberg lõpetuseks.