Niisutab kuivi ja kahjustunud juukseid

Pane blenderisse kaks klaasitäit keedetud ja tükeldatud kõrvitsat ning üks supilusikatäis jogurtit, lisa üks supilusikatäis kookosõli ja sama palju mett. Määri segu ühtlaselt 15 minutiks juustesse ning seejärel loputa hoolikalt šampooniga välja.

Kortsudevastane ja niisutav toime

Kuna kõrvitsamahlal on kõrge toiteväärtus, kasutatakse seda paljudes niisutavates ja kortsudevastastes kreemides koostisosana. Lisaks kasutatakse seda tihti ka näohooldustes, kus on teisteks kasutusel olevateks koostisosadeks tihti E-vitamiini õli, sidrunimahl, jogurt ja mesi, kuna need toimivad koos suurepärase turgutusena.

Parandab putukahammustusi ja leevendab põletushaavu ning põletikku

Kõrvitsamahl mõjub jahutavalt ning seetõttu kasutatakse seda tihti põletuste leevendamiseks ja ka putukahammustuste korral. Selles sisaldub rikkalikult ka A-vitamiini, C-vitamiini ja E-vitamiini, mis muudavad selle tugevaks antioksüdantide allikaks. Tänu tsingi sisaldusele aitab see ka haavadel kiiremini paraneda.

Tugevdab immuunsussüsteemi

Tänu mineraalide ja C-vitamiini sisaldusele tugevdab see immuunsussüsteemi ning kaitseb keha haiguste eest.

Leevendab iiveldust

Rasedatel naistel, kes kannatavad hommikuiivelduse käes, soovitatakse selle leevendamiseks juua kõrvitsamahla.

Aitab kehatemperatuuri alandada

Kuna kõrvitsamahl mõjub jahutavalt, aitab see meega segatult kehatemperatuuri alandada.

Mõjub rahustavalt

Kõrvitsamahlal on ka rahustavad omadused ning seda kasutatakse unetuse korral. Kui sul on probleeme unega, sega enne magamaminekut üks klaasitäis kõrvitsamahla ühe teelusikatäie meega ning joo segu vahetult enne voodisse minemist.

Allikas: Homenaturalcures.com