Ära pigista vistrikke, ära istu käsipõsakil ja ära mitte kunagi puuduta oma nägu mustade kätega. Iga kord, kui avaldad nahale liigset survet, jõuab mustus veel sügavamale pooridesse. Tagajärjeks on põletik ja punnid ning ebaühtlane nahatoon.

2. Ekraan puhtaks!

Millal sa viimati oma telefoni ekraani puhastasid? Telefon on üks mustemaid asju ja kui seda pidevalt põse vastu paned, kanduvad kõik ekraanile kogunenud pisikud otse su nahale.

3. Pese pintsleid!

Puhasta regulaarselt meigipintsleid ja svamme, et nendesse kogunenud mustus ja bakterid ei kanduks nahale. Jumestuskreemipintsleid võiks pesta pärast iga kasutuskorda, ülejäänud aplikaatoreid korra nädalas.

4. Meik maha!

Ükskõik kui väsinud sa ka pole, meik tuleb enne magamaminekut eemaldada ja seda korralikult, mitte korra niiske salvrätiga pühkides. Vastasel juhul ärkad väsinud ja tuhmi ilmega, “kingituseks” ummistunud poorid ja peagi ilmuvad vistrikud.

5. Väldi kuuma!

Ära pese nägu kuuma veega, ükskõik kui kosutav see ka ei tunduks. Sooja ja isegi leige veega pesemine puhastab sama tõhusalt ega võta nahalt kogu loomulikku niiskust nii, nagu seda teeb kuum vesi.