Kadri sõnul võivad toiduallergia korral väljenduda tervisehädad mitut moodi, näiteks nahavaevustena, aga vahel on allergia segunenud magamatuse või suure tööpingega. Need omakorda tekitavad järgmisi hädasid. “Lõpuks olin aastaid võtnud igasuguseid ravimeid, küll naha pärast, küll põletike vastu ja siis juba ravimitest sündinud kolmanda mure lahendamiseks. Kõik, mida arst välja kirjutas, ma ära proovisin, aga abi ei saanud. Või kui sain, siis ajutiselt,” avaldab Kadri.

Aasta tagasi sattus ta aga ühe kogenud allergoloogi juurde, kelle sõnul võis tal toiduallergia olla juba lapsest saati. Tohtri asjatundlike juhiste järgi hakkas Kadri esimest korda elus dieeti pidama. Mitte kaalu­langetaja dieeti, vaid sellist, mis jättis igapäevasest menüüst välja kõik, mis ilmselgelt allergiat tekitas.

Uus menüü muutis elu

Uutmoodi toiduvalik on avardanud Kadri maailmapilti. Üllatusega on ta tõdenud, kui palju on tegelikult võimalusi ebasobivatele toiduainetele tervislikumaid asendajaid leida. “Näiteks ei ole ma kunagi olnud suur paprika või peedi sööja, aga nüüd olen need enda jaoks avastanud. Pistan viimasel ajal tihti peedi küpsetamiseks ahju. Nii lihtne toit, mille peale pole enne tulnud! Samuti maisinuudlid – seni sai ikka söödud kas riisi või kartulit.”