02.11.2018, 10:00
Kaerased hommikud
Kaer on kergesti seeditav, tasakaalustab vere kolesteroolisisaldust, aitab alandada vererõhku ja korrastab veresuhkrutaset. Kaeras sisalduv energia imendub kehas aeglaselt ja kõht püsib kauem täis. Kõik need head omadused teevad kaerast ideaalse hommikusöögi. Igapäevasest kaerahelbepudrust võib aga kergesti tüdimus tekkida. Muuda oma kaerased hommikud põnevamaks!
Kaerahelbepuder karamellistatud viigimarjadega
Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan
kahele
> 0,5 dl kaerahelbeid
> 1 dl vett
> 0,5 dl piima
> 2 suuremat värsket viigimarja
> 1 sl võid
> 1 sl mett
> 5 hakitud Kreeka pähklit
> veidi soola
Tükelda üks viigimari ja lõika teine veerandikeks. Kuumuta vähese soolaga maitsestatud vesi potis keema. Sõrista sisse helbed ja lase 5 minutit podiseda. Lisa piim, tükeldatud viigimari ning keeda veel 5 minutit.
Sulata pannil supilusikatäis võid, lisa viigimarjaveerandikud ja mesi. Kuumuta segades paar minutit. Tõsta puder kaussi, lisa pannilt viigimarjad ning nirista sellele viigimarjade karamellistamisel tekkinud mesine kaste. Puista peale hakitud Kreeka pähklid.