.
Rohkelt valku, B-rühma vitamiine, mineraalaineid ja suhteliselt vähe rasva sisaldav kanafilee on armastatud toit tervisesõprade menüüs. Kuidas valmistada seda nii, et igavaks ei läheks? Siin viis vahvat võimalust kanafileest maitseelamuse loomiseks.

Kanavokk rosmariini ja sidruniga

KAHELE / LV, GV (gluteenivaba sojakastet kasutades)

> 50 g täisterariisi

> 300 ml vett

> 1 broilerifilee

> 1 sl rapsiõli

> 100 g brokoliõisikuid

> 1 tl sojakastet

> soola

> pealepuistamiseks 1 sl seesamiseemneid

Marinaad:

> 1 küüslauguküüs

> 1 rosmariinioks

> 1 tl oliiviõli

> 1 sl sojakastet

> poole sidruni mahl ja riivitud koor

> pipart

Pese riis. Kuumuta vesi vähese soolaga keema. Puista riis vette ja keeda 15–20 minutit nõrgal kuumusel kaane all, seejärel sega kahvliga sõmeraks.