Sõit haiglasse ja edasised sündmused viisid Raini teekonnale, mis muutsid mehe elu tundmatuseni. “Sa oled noor ja äksi täis, tahad teha ja toimetada, ja siis tuleb selline uudis...” meenutab ta. Rain arvab, et ta elas pärast diagnoosi saamist veel paar kuud mullis, suutmata seda uskuda, kuid siis asus võitlusse. Oma võitlusest “elukaga”, nagu ta seda ise nimetab, on Rain kirjutanud raamatu “Elus”.

Kui Rain käis arsti juures, siis oli tolle esimene küsimus, kuidas stressiga lood on. Järgmine küsis sama. Huvitav, miks nad aina seda uurivad, imestas Rain, aga viis hiljem otsad kokku, et ta jäigi haigeks stressist ja kõige pärast põdemisest. Kui tal tööl asjad järjest õnnestusid, suutis ta ikka endale mõttesse manada, et järelikult tuleb aina lähemale hetk, mil teda tabab ebaõnnestumine. Ta oli öid magamata, sest pabistas näiteks nädala pärast toimuva kohtumise pärast – pea genereeris kõige mustemaid stsenaariume.

“Oskus olla kohal oli mulle täiesti võõras, olin mõtetega kas minevikus või tulevikus, peas käis kogu aeg mingi “film” mõne ebameeldiva sündmuse või pingeid tekitanud tööprobleemi teemal,” on Rain oma raamatus kirjeldanud. Raini ema meenutab, et lapsena oli poeg hästi tundlik ja muretseja, sissepoole elajana ei osanud rääkida asjadest, mis hingepiina valmistasid. Raini kaksikvend Ardo oli seevastu teistsuguse natuuriga.