Kuna reisi eesmärgiks oli just vaatamisväärsustega tutvumine, olin otsinud ööbimiskoha vanalinnas. Sultanahmeti piirkond oli hea valik, kuna kõik peamised huviobjektid jäid jalutuskäigu kaugusele ja ka kaugemate atraktsioonide juurde pääses hõlpsasti ühissõidukiga. Vanalinnast alustavad ringreise ka Big Busi tuuribussid, neil on kaks eri pikkusega marsruuti.

Sultanite suursugune pärand


Meie esimesse Istanbuli päeva mahtus nii Hagia Sophia kui ka Sinine mošee. Mõlemad uhked hooned asuvad vastakuti Sultanahmeti keskväljakul. Seal saime ka oma esimese lillelise tulbifestivali-emotsiooni kätte, sest väljakut kaunistasid uhkelt õitsvad tulbipeenrad. Hagia Sophiat parasjagu renoveeriti, mistõttu jäid mulle sealt meelde eelkõige hiiglaslikud lühtrid ja hoones pühalikult patrulliv kass.

Kassid ja koerad on Istanbulis omaette vaatamisväärsused. Nad tunduvad (ja ilmselt ongi) hulkuvad, samas on enamiku koerte kõrvad märgistatud. Loomi lubatakse igale poole, väga paljusid kasse nägimegi just mošeede lähedal, koerad veetsid aga aega tulbipeenarde vahel või tänavatel liiklust “korraldades”. Soovitan taskusse varuda snäkke, mida kohalikele lemmikutele paitegemise eest pakkuda.