Seekordse ajakirja keskne teema on kaalu langetamine. Pealtnäha lihtne ravim uskumatult paljude tõbede vastu. Isegi kui tead hästi, et juba mõne kilo kaotamine teeb tervisele pai, on seda siiski väga raske teha. Jagame nippe, kuidas sel vaevalisel teel liikuda.

Kuigi kaalu­mured kimbutavad nii naisi kui ka mehi, on naistel kehaga seotu sageli mitte niivõrd kaalu kui enesehinnangu küsimus. Sünnitanud kolm last, olen ka ise rallinud kaalutõusu ja -languse Ameerika mägedel. Korduvalt. Noor ja sale olles olin ikkagi rahuolematu, kuid nüüd, 50. eluaasta eel, olen endaga rahu teinud. Mõtlen nii, et olen oma tulevase elu parimas vormis. Vaatan ettepoole, sest nii paigutun rahul­olevana praegusesse hetke. Ajakirjas on meilgi mitmes loos juttu, kuidas kaalu­probleemide taga võib peituda sõda iseendaga ja kuidas rahul­olematus oma kehapildiga võib viia toitumishäireni. Ajakirjas saate teiegi kaasa elada 27aastasele Liis Velskerile, kel on Instagramis ligi 11 000 jälgijat.

Ühes psühholoogia rubriigi loos on juttu armastuse leidmisest ja teises kaotamisest. Mõlemas koorub välja sama iva. “Terved armastajad jätavad endale alles ka maailma, mis jääb suhtest välja, ja oskavad sellestki rõõmu tunda. Paradoksaalsel moel suurendab kiindumuse püsimist võime nautida elu ja tunda end kindlana ka ilma kaaslaseta,” ütleb psühholoog Meelike Saarna. Oskus elada iseenda elu on eduka toimetuleku alus nii koosolemises kui ka lahkuminekus.

Heidit

Jaga
Kommentaarid