Köögiviljadipid – snäkivaagna staarid
Maitseainete kogused retseptides on soovituslikud, lõplik mekk pane ise paika! Võib juhtuda näiteks, et vajad maitse tasakaalustamiseks rohkem sidrunimahla. Kui soovid mahedamaitselist dippi, jäta tšilli kõrvale, kui särtsakamat, lisa seda veelgi rohkem!
Kõik dipid on gluteeni- ja laktoosivabad ning täiesti taimsed.
Röstpaprikadipp
Hispaaniapärasest romesco-kastmest inspireeritud dipp sobib lisaks suupistevaagnale imehästi ka küpsetatud kala või mereandide ja just ahjust tulnud soojade röstitud köögiviljade kõrvale.
NELJALE / Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan
> 2 punast paprikat
> 300 g kirsstomateid või suuri tomateid
> 2 prisket küüslauguküünt
> 3 sl oliiviõli
> 2 kuhjaga sl mandlilaaste
> u 1 tl tšillihelbeid või -pulbrit
> 1 tl (suitsu)paprikapulbrit
> 2 sl punase veini äädikat
> 0,5 dl oliiviõli