Emeriitprofessor Selma Teesalu väidab, et õnn sünnib soolestikus. Seekordset ajakirja lugedes tekib mõistmine, et toitumine pole oluline mitte ainult kaalu kontrollimiseks, vaid tõesti võib selles peituda ka õnn. Kas tänapäeval on rohkem toidutalumatusi ja -allergiaid kui varem? Noor ja kaunis lauljatar Kadri Voorand tunnistab, et on sunnitud järgima küllaltki ranget ravidieeti. Julgen pakkuda, et varem ei osatud paljusid terviseprobleeme toiduga seostada. Õnneks aitab tänapäevane suurem teadlikkus parandada elukvaliteeti ja miks mitte pikendada ka eluiga.

“Kevadine tärkamine looduses on nii kõrvust tõstev, et keset juulikuud lihtsalt rannas lebotamine ei saa sellele ligilähedalegi,” kirjutab fotograaf Hele-Mai Alamaa oma loos. Õigus tal on, kipume nägema ilu talvistes lumehangedes ja suvises rannas, aga meie nelja aastaajaga ilmastikul on pakkuda palju enamat. Otsige teiegi üles matkarada, kus ilusat kevadpäeva nautida, või sõitke mõnda looduskaunisse paika ja valmistage priimusel üks ülendav lõuna- või õhtusöök.

Lehvitan ka kõigile Tallinki Maijooksul osalevale 12 000 naisele. Äge on see, et tänavu osalen seal koos tütrega. Kui teile tundub, et võiksite küll rahvajooksule minna, kuid talvine roidumuse kasukas istub veel seljas, siis hea uudis on, et isegi kahe nädalaga jõuab end kenasti üles turgutada, et Maijooksu seitse kilomeetrit näiteks läbi kõndida. Aga kui teil on mingigi jooksukrunt säilinud, siis jõuate end kenasti vormi ajada kas või ajavõtuta jooksuks. Selle ainuke eeldus on, et te distantsi läbi sörgite. Miks seda teha? Esiteks selleks, et end diivanilt üles ajada. Teiseks: ükskõik kui paksu nahaga te ka ei ole, selline rahvaüritus sunnib end pingutama.

Lähme õue!