Pestitsiidihirmus tehtud toiduvalikud
Kuna teravilja-, piima- ja lihatoodete võimalikust pestitsiidisisaldusest ei räägita, süüakse mõnikord vaid neid, loobutakse puu- ja köögiviljast ning tehakse nii karuteene oma tervisele. Miks? Sest nendes toodetes on väga vähe või üldse mitte kaitsvaid, keha puhastusprotsesse soodustavaid ühendeid, antioksüdantseid fütotoitaineid ja vitamiine. Keha aga vajab neid organismi sattunud mürkide töötlemiseks ja turvaliseks väljutamiseks. Detoksifikatsiooniprotsessides on vaja just niisuguseid toitaineid, mida saab puu- ja köögiviljadest. Kõik toksiinid koormavad liigselt detoksifikatsiooni- ehk puhastusprotsesse ning soodustavad ka vähi teket. Vähivastaselt aga mõjuvad just puu- ja köögiviljades leiduvad fütotoitained ja teised antioksüdandid. Uuem soovitus on süüa vähemalt 800 g puu- ja köögivilja päevas, veel parem aga oleks terve kilogramm. See on kogus, mis hoiab täiskasvanu suurema tõenäosusega terve.