Ise proovis ta lauda esimest korda kolm aastat tagasi, kui teatriseltskond Fansurfiga Viinistul matkamas käis. “Pärast seda hankisin endale ka kohe laua. Mulle meeldivad geniaalsed kondiaurul põhinevad liikumisviisid, nagu purjelauasõit ja murdmaa­suusatamine, seega ka SUP. Meeldib seegi, et saan lauda spontaanselt kasutada. Suvel on mul täispumbatav SUP-laud auto pakiruumis ja kui tekib tunne, siis kohe lähen.”

SUP-lauaga saab seilata kõikidel veekogudel: järvel, merel, jõel. Möödunud suvel käis Jan oma lauaga üle mere saartel. “Võtsin ära Suur- ja Väike-Pakri, Pedassaare ja Rohusi,” loetleb ta. “Väga huvitav on ka järvedel sõita ja madalamates kohtades järve taimestikku jälgida. See on täiesti imeline keskkond. Või näiteks vesirooside vahel väike lõunapaus teha.”

Jan on SUP-laual ka kahekesi sõitnud ja leiab, et see on hea viis, kuidas koostööd arendada. “Nii kui üks valesti tõmbab, kukub teine maha.” Asjast huvitatutele loeb ta aga sõnad peale, et ohutus on tähtis, eriti merele minnes. Ta soovitab endale kindlasti selgeks teha, mis varustus peab kaasas olema, et ilma muutudes vastu pidada.