Terves kehas, terve vaim – sellesse ütlusesse usub ka Saskia. “Füüsiline aktiivsus on kasulik nii ajule kui ka kehale. Liikumisel on rohkem positiivseid faktoreid, kui saan üles loetleda. Näiteks võib peale füüsilise võimekuse tõstmise paraneda ka unekvaliteet, tõuseb energiatase, väheneb krooniliste haiguste risk, paraneb üldine enesetunne.” Eriti kasulikuks peab Saskia just värskes õhus ja looduses viibimist ning enda liigutamist.


Profispordi miinuspooled


Kui tervisesport aitab kaasa kõigele eelnevale, siis tippsport erineb sellest oluliselt. “Tippsport kompab pidevalt võimete piire. Keha disainitakse selliseks nagu on konkreetse ala puhul kõige parem, mitte nagu oleks kõige parem tavalisele tervele inimesele.” Nii on kindel spetsiifika ka kiiruisutamise alal. “Näiteks kiiruisutajana sõidan pidevalt ühtepidi ringi. See tähendab, et selg ei ole enam sirge ja puusad ei ole enam otse. Inimesena saan aru, et see ei ole mulle kasulik.”
Profitasemel treenimine tähendab ühtlasi ka seda, et vigastused on kergemad tulema. “Mul on pidevalt kohti, mis annavad tunda, aga see ei tähenda, et ma ei teeks trenni. Tegelen treeningute kõrvalt mõne nõrga koha kaasaaitamisega ja teen seda, mis parasjagu võimalik.”



Paremate tulemuste nimel


Saskia trennigraafik on mõistagi tihe. “Ma olen praegu pühendunud täielikult paremate tulemuste saavutamisele. Kogu elu käib selle ümber. See tähendab treeninguid kaks korda päevas, õiget toitumist, taastusvahendeid, varustuse timmimist, tugitiimi täiustamist, vaimutreeninguid ja koolitusi.” Üheks oluliseks sammuks paremate tulemuste saavutamisel peab Saskia kindlasti ka toidulisandite kasutamist. Selles osas usaldab ta Lambertsi tooteid. “Üritan tarbida võimalikult puhast ja tervislikku toitu, kuid palju reisimist ja suur koormus on kehale ikkagi stressi tekitav ning toidulisandite abil saan ennast turgutada. Praegu võtan juurde veel ka Lambersti probiootikume, mis toetavad immuunsust ja seedimist.“

Väga oluliseks peab Saskia ka taastumist ja puhkamist. Otseseid reegleid selleks tal siiski ei ole. Pigem üritab Saskia lihtsalt kuulata, mida ta hing ja keha tahavad. “Vahel meeldib mulle pärast trenni minna lihtsalt allika juurde nägu pesema või metsa kõndima. Mõnel puhkepäeval lähen hoopis mäe otsa teistsugust perspektiivi otsima, aga siis võin jälle olla terve päeva voodis ja lugeda raamatut.” Saskia soovitab sama ka teistele – tuleb kuulata hinge ja keha. “Kuula oma sisetunnet ja tee seda, mida sina soovid. Siis ei ole vahet, kas on vihmane sügispäev, paistab päike või tuiskab lund.” Suurte tegudega kavatseb Saskia aga jätkata ning küsimusele, mis ajendab teda ette võtma suuri asju, vastab ta lühidalt – armastus.

Jaga
Kommentaarid