2. Kiire ja tark soojendusosa
Proovi dünaamilisi keharaskusega soojendusharjutusi, mis venitavad lihaseid ja kergitavad pulsisagedust. Kui tahad keskenduda võhma arendamisele, siis vali sobiv trenaŽöör ja asu tempokalt liikuma. Osa soojendusest võid ära teha ka teel jõusaali, minnes trenni näiteks sörkides.
Soojendust aja kokkuhoidmiseks ära jätta ei tohi. Soojendus valmistab lihased, südame ja aju ette eesootavaks treeninguks ja aitab ära hoida vigastusi.

3. Intensiivista treeningut
Vahelda kardio- ja jõutreeningut. Nii muudad treeningu intensiivsemaks ja põletad maksimaalselt rasva. Kardiotreening teeb head südamele ja kopsudele, jõutreening pumpab juurde lihaseid, kiirendab ainevahetust treeningul ja hoiab selle kiiremana ka pärast treeningut.

4. Tagavaraharjutused
Igaks juhuks mõtle välja ka alternatiivsed harjutused, kui keegi teine treenib samade treeningvahenditega.

5. Loobu seeriate vahel pausist
Selle asemel, et teha kolm seeriat ühte lihasharjutust, tee ilma pausideta üks seeria kolmest eri lihasharjutusest. Pausidest loobumisega hoiad kokku aega ja samas intensiivistad treeningut – pulss on kiire ja lihased maksimaalselt töös. Proovi näiteks nii: võta raskus ja tee 10 seljatõmmet, seejärel 10 poolkükki ja siis 10 raskuskannet.

6. Tee multifunktsionaalseid harjutusi
Vali lihastrenniks harjutused, mis annavad tööd korraga mitmele lihasgrupile. Nii annad lühema ajaga koormust tervele kehale.