Valitsuse otsusele eelnes aastatepikkune uurimine ja analüüsimine, kuidas täpselt taoline kooslus vastassoo käitumisele mõjub.

Mõju teati ammu


Pikki aastaid on eksperdid vaielnud selle üle, kas meestepoolne sokkide ja sandaalide koos kandmine on rasestumisvastane vahend või mitte. Nüüd on lõpuks jõutud üksmeelele — tegemist on ühe kindlaima vahendiga üldse, selgus Eesti Seksuaaltervise Liidu poolt tellitud uuringust.

„Mitteametlikult teati ju tegelikult juba ammu, et tegemist on äärmiselt tõhusa vahendiga ja need mehed, kes sokke ja sandaale koos kannavad, pole kunagi pääsenud vahekorrale ligilähedalegi. Ikka väga kaugele on need katsed jäänud neil meestel,“ kinnitas uuringu läbi viinud Tallinna Ülikooli teadur Martin Pajumaa.

„Esitasime uuringu tulemused valitsusele ning tegime ettepaneku arvata sokid koos sandaalidega ametlikku rasestumisvastaste vahendite nimekirja,“ märkis teadur.

Sokid ja sandaalid: moekuritegu või trendihitt?


Ka moemaailmas on pikalt vaieldud selle üle, kas meedia tohib sokkidest ja sandaalidest rääkides kasutada muud kirjeldust kui moekuritegu. Meedia on järjepidevalt püüdnud vastandada seda ja on näiteks kasutanud antud koosluse kirjeldamisel isegi sõna „trendihitt“.

Seda on tehtud loomulikult sellepärast, et isegi kui moeinimesed on sokke ja sandaale alati pidanud üheks hullemaks moekuriteoks, siis tänavapildis on märgata päris palju mehi, kellele taoline kombo on igapäevane stiil.

„Olgu moemaailmaga nii nagu on ja igaüks kandku, mida ise tahab, kuid üks asi on kindel — sokkide ja sandaalide koos kandmine on nüüdsest ametlikult kõige kindlam viis, kuidas rasestumist ära hoida,“ lisas uuringu läbiviija teadur Martin Pajumaa.

Uuringust selgus ka, et naistel on kõige kindlamaks rasestumisvastaseks vahendiks endiselt nende iseloom.